Mori Seiki NC Simulation

A Mori Seiki kifejlesztett egy PC alapú, nagy teljesítményű és pontos öttengelyes NC szimulátort. Az új szoftver kizárólagosan a Mori Seiki NMV szériájú, öttengelyes vízszintes CNC megmunkáló központjai számára készült.

Az NC Simulation lehetővé teszi a Mori Seiki MAPPS és MORI-AP párbeszéd alapú, automatikus programozási rendszereiben (CAPS) megírt NC kódok számítógépes szimulálását. Emellett számos CAM rendszerben elkészített, vagy akár manuálisan bevitt NC program tesztelésére is alkalmas. További lehetőség a munkadarab anyagelválasztásának szimulációja is.

A megmunkálások minden szakasza szimulálható az éles tesztek előtt, beleértve a beállást, az ütközésvizsgálatot és a munkaüzemet is. Az összetett öttengelyes NC kódok könnyedén leellenőrizhetők még PC-s környezetben, így a szerszámgépre már csak a hibátlanul működő program kerül. Ennek köszönhetően képes ez a szoftver jelentősen megnövelni a felhasználók termelékenységét.

A pontos szerszámgép modellek a rendszer szériatartozékai, így nincs szükség extra időre a virtuális gépek konfigurálásához. Az egyszerű szerszám modell létrehozásról egy letisztult szerszám beviteli képernyő gondoskodik. A MAPPS CAPS és ESPRIT CAM szoftverek szerszám adtai pedig közvetlenül is importálhatók a rendszerbe, mivel ezek a szoftverek az NMV sorozat alapvető részei. Mindezeken felül a munkadarab rögzítésének 3D CAD modelljei is fájl formátum változtatás nélkül (.stl) beolvashatók.

A szoftver tervezői egy letisztult kezelői felületet hoztak létre, a funkciók lehető leghatékonyabb kihasználásának érdekében. Az NC Simulation minden géphez biztosít egy a valódi szerszámgépnek megfelelő vezérlőpanelt, így akár a gépkezelők oktatására is használható. A szimulációs nézet akár két panelra is bontható, így egy futás alatt akár több szimulációt, például megmunkálást és anyageltávolítást is nyomonkövethet a felhasználó.

Megosztás
[
    ]