Makino T2

 

A Makino új, ADVANTiGE technológiával felszerelt T2 öttengelyes vízszintes megmunkáló központja kifejezetten a középméretű titán alkatrészek megmunkálására készült. A célirányos tervezésből adódóan ez a CNC gép rendelkezik a titán alkatrészek termelékeny megmunkálásához szükséges rezgéscsökkentéssel, struktúrális szilárdsággal és dinamikus merevséggel.

Nagyteljesítményű főorsó

A T2 HSK-A125 jelzésű főorsója jelenleg a Makino legerősebb modellje, amely az összes elődjénél nagyobb nyomaték, teljesítmény és szorító erő leadására képes. Kompakt kialakítása egy indukciós motort és egy iker inverteres hajtási technológiát kombinál a nagyobb nyomaték elérése érdekében. (1003 Nm / 99 kW folyamatos üzemben, 1491 Nm / 149 kW csúcsüzemben) A főorsó szilárdságáról görgős csapágyazás gondoskodik, amely az energiaveszteséget is a felére csökkenti a hagyományos főorsókialakításokhoz képest. Maximális fordulatszáma 4000 ford/perc. Az A és C forgó tengelyek az alkatrész hozzáférhetőségét növelik. Az A-tengely +/- 110°elfordulásra képes, míg a C-tengely folyamatos 360°-os forgásra.

ADVANTiGE technológia

A Makino ADVANTiGE technológiája felülkerekedik a titán alkatrészek megmunkálására jellemző olyan visszatérő problémákon, mint a lassú anyagelválasztási sebesség és a korlátozott szerszám élettartam. Az Autonomic Spindle technológia a főorsóban elhelyezett szenzorokat használja a megmunkálás során fellépő alakváltozások detektálására. Ezeket az értékeket a Professional 5 vezérlő azonnal feldolgozza és a vágási tulajdonságok folyamatos optimalizálásával megóvja a főorsót és a szerszámot is. A nagy nyomású és nagy térfogatú hűtőrendszer egyaránt biztosítja a főorsó termikus egyensúlyát és segíti a keletkező sorja eltávolítását.

Az ADVANTiGE technológi a gép egész struktúrájára kiterjed. A szerkezetben rezgésérzékelő szenzorok kaptak helyet, melyekkel hatékonyan csökkenthetők a megmunkálások során fellépő rezonancia jelenségek.

Felügyelet nélküli üzem

A T2 tartalmaz egy automatikus palettacserélő rendszert, amely biztosítja a folyamatos üzemet. Igény szerint pedig egy automatikus paletta szállító és tároló rendszer is illeszthető a T2 CNC megmunkáló központhoz, amennyiben még hosszabb idejű felügyelet nélküli üzemre van szükség.

Technikai adatok

Mozgástartomány (X/Y/Z) 2 000/2 000/1 800 mm
Mozgástartomány (A/C*) +/- 110° / 360° folyamatos
Főorsó maximális sebessége 4 000 ford/perc
Gyorsmeneti sebesség 16 000 mm/perc
Munkadarab maximális mérete 1 900 mm átmérő x 2 000 mm
Maximális terhelhetőség 5 000 kg
Paletta mérete 1 000 x 1 250 mm
Szerszámtartó mérete 120 db

[youtube]7ZieYfAanpE [/youtube]