Konvertálásra fel!

forrás: JDS Labs Blog

Az RS Components bevezette a PCB Converter for SketchUp” nevezetű, NYÁK-konvertáló modult, mely lehetővé teszi az IDF- (Intermediate Data Format) fájlok Google SketchUp programba való importálását. Az új modullal a NYÁK-tervező eszközök 3D-s CAD lehetőséggel bővülnek, és így a SketchUp már az elektronikus terméktervezés terén is alkalmazható: a fájlok bármilyen CAD környezetből átvihetők úgy, hogy az IDF-fájlokat COLLADA formátumba alakítják. A „PCB Converter for SketchUp” ingyenesen letölthető a DesignSpark webáruházból (www.designspark.com), az RS weboldaláról (www.com/electronics) vagy a Google SketchUp weboldalán a beépülő modulokat tartalmazó részről.


 

A Google SketchUp a világ egyik legnépszerűbb ingyenes 3D-s tervező eszközeként ismert, melyet az elektronikai hardverfejlesztő mérnökök egyre szélesebb köre használ. Ez nem csak a CAD-csomag funkcióinak köszönhető, hanem annak is, hogy ezen funkciók közül számos az ingyenes verzióban is rendelkezésre áll. A „PCB Converter for SketchUp” segítségével a használók már IDF-fájlokat is importálhatnak. Ez a fájlformátum kifejezetten a nyomtatott áramkörök összeállítási adatainak a mechanikai terv és a NYÁK-terv közötti adatcseréjére szolgál.

 

Az elektromérnökök NYÁK-terveiket a Google SketchUp-ba importálhatják, majd ott ellenőrizhetik, hogy a tervek kompatibilisek-e a burkolatok és rögzítési pontok mechanikai adottságaival. Ezáltal lehetőség nyílik a tervezési döntések azonnali meghozatalára, a tervezők és szerkesztők közötti megbeszélések csökkentésére, valamint a tervek újonnani felülvizsgálatának elkerülésére. A használók terveikbe beépíthetik a népszerű elektromechanikus alkatrészek 3D-s modelljeit. Az RS termékkínálatában megtalálható termékek CAD modelljei letölthetők a weboldalról SketchUp-kompatibilis formátumban (*.skp) és használhatók a tervező eszközzel.

 

Az RS Components műszaki marketing menedzsere elmondta: “Megfigyeléseink kimutatták, hogy a Google SketchUp egyre nagyobb népszerűségnek örvend az elektronikai hardverfejlesztő mérnökök körében, és jelentősen megnőtt a 3D-s CAD modellek lteöltésének száma az RS weboldaláról. Továbbá a DesignSpark használóitól is pozitív megjegyzéseket és visszajelzéseket kaptunk. Ennélfogva az RS tovább folytatja kezdeményezését, melynek keretében ingyenes és teljesítőképes programokkal támogatja a tervezőmérnököket, mint jelenleg a DesignSpark platformon ingyen letölthető „PCB Converter for Sketch Up” nevezetű NYÁK-konvertáló eszközzel.”

 

A Google részéről Stephen Dapkus (a Google SketchUp csapat munkatársa) hozzátette: “A „PCB Converter for SketchUp” az elektronikai hardverfejlesztő mérnökök számára új lehetőséget nyújt az ECAD és a 3D MCAD tervezés közti problémamentes átmenethez. A Google örömmel fogadta a hírt, mely szerint az RS Components a „PCB Converter for SketchUp”-ot ingyenesen hozzáférhetővé teszi hivatásos eletronikai fejlesztők számára, és ezzel egy további eszközt nyújt számukra az egyre igényesebb termékek felesztéséhez vezető úton.”

 

A „PCB Converter for SketchUp” a DesignSpark összes felhasználója és az RS online weboldalt alkalmazó elektronikai fejlesztőmérnökök számára ingyenes és korlátlanul hozzáférhető. A DesignSpark felhasználói a DesignSpark weboldalán keresztül ingyenesen hozzáférhetnek különféle információkhoz, oktató videókhoz, alkalmazásokhoz, és továbbá lehetőség nyílik a más felhasználókkal történő információcserére és alkalmazási példák megtekintésére.

forrás: RS Components

További információ

RS Components a CNCMedia Tudástárában: http://www.cnc.hu/tudastar/?p=1851