DMG CTX beta 1250 TC

A CTX beta 1250 TC piacra dobásával végre teljessé vált a DMG eszterga-maró központ portfóliója. Ez az új CNC szerszámgép nagyszerűen illeszkedik a kisebb CTX alpha 450 TC és CTX gamma TC, valamint a nagyobb méretű CTX delta 4000 és 6000 TC modellek közé. A gép termelékenységének kulcsát a nagyteljesítményű eszterga-maró főorsó és az alsó revolver kombinációja jelenti, melyekkel folyamatos öttengelyes, hatoldalú megmunkálást is lehet végezni az egyes alkatrészeken.

A CTX beta jelenti az új csúcsmodellt a középméretű alkatrészek megmunkálásában, egészen a 390 mm-es maximális átmérőig és az 1250 mm-es maximális esztergálható hosszig. Az új kialakítás elsősorban az alsó revolver hozzáadásában különbözik a korábbi generációktól. A CTX beta mindkét revolvere függetlenül és korlátozások nélkül képes dolgozni. Ez teszi lehetővé, hogy egy alkatrészen akár két relvolver is dolgozhat, vagy egy ellenorsó hozzáadásával a két revolver egymással párhuzamosan is végezhet megmunkálást. Harry Junger, a Gildemeister GmbH vezérigazgatójának állítása szerint az új modell termelékenysége közel 50%-al megnövekedett a tisztán B-tengelyes verzióhoz képest.

A konstrukciós kialakítást tekintve a CTX beta B-tengelye +/- 100°-ban dönthető, miközben a főorsó 12 000 ford/perc sebességre képes. Az alsó VDI 40-DirectDrive revolver 12 meghajtott szerszámot tud befogadni, 10 000 ford/perc maximális sebességgel. Maga a revolver is rendelkezik egy +/- 40 mm-es Y-tengellyel, a szerszámfoglalatok pedig fel vannak szerelve a DMG TRFIX technológiával, amely növeli a szerszámok pontosságát és stabilitását, miközben csökkenti a beállási időket. A rendszer alapfelszereltsége a 24 férőhelyes szerszámtartó, de ez igény szerint akár 80 darabosra is növelhető.

Az új ShopTurn 3G biztosítja a maximális teljesítményt a tervezéstől egészen az alkatrész teljes elkészültéig. Újdonság a többsávos programozás, melyhez a felhasználó választhatja ki a DIN vagy WOP programozási módot. A vezérlő Ethernet csatlakozója biztosítja a gyors adatátvitelt és az egyszerű hibakeresést, miközben a 19″-os ERGOline kijelző és a DMG SOFTkeys beviteli felület biztosítja a felhasználóbarát környezetet.

[youtube] 0yArWbp-H2o[/youtube]

További információ

DMG a CNCMedia Tudástárában: https://www.cnc.hu/tudastar/?p=1762

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]