Belépő a síkköszörülés világába

A Blohm a Körber-konszernhez tartozó Schleifring -csoport egyik vállalata, és több mint 50 éve gyárt sík- és profilköszörű-gépeket. Ezek a berendezések világszerte a precizitásukról, minőségükről és megbízhatóságukról híresek. A kínálatban egyedi és kissorozatú alkatrészek sík- és profilköszörüléséhez kifejlesztett standard gépeken kívül ügyfélspecifikus termelőberendezések is szerepelnek.

Redline S – Belépő kategóriás CNC-síkköszörűgép

A Redline S egy különösen költségkímélő, ugyanakkor nagy precizitású síkköszörűgép, amely két méretben: 300×600 mm vagy 400×800 mm munkatartományban áll rendelkezésre.

A gép köszörülésre kész konfigurációban kerül kiszállításra, ami tartalmazza a kőagyat köszörűkővel együtt, a kiegyensúlyozó tüskét és a gyémánttartót lehúzó gyémánttal együtt, a tartósan elektromágnesezhető mágnesasztalt, a hűtőfolyadék egységet szalagszűrővel együtt és a szállítási segédeszközöket.

Az integrált kialakítású vezérlőszekrény garantálja a gyors felállítást és üzembe helyezést. A Redline S gépek a legújabb Siemens vezérlés– és hajtástechnikával rendelkeznek. A nagy precizitású golyós orsók és digitális hajtások, a karbantartást nem igénylő lineáris vezetékek és a nagy teljesítményű (5,9 kW/1 500 ford./perc) szabályozott AC-orsóhajtás alkalmazásával biztosított a tartós megmunkálási precizitás.

Meggyőző az innovatív kezelői felület-koncepció is a “Blohm eco” vezérléssel. Az áttekinthető, menüvezérelt kezelőfelület a TFT síkképernyőn egyszerű és gyors programozást tesz lehetővé. A szállítási terjedelem részét képezik a paraméterezhető műhelyközeli köszörülési és lehúzási ciklusok, pl. a lengő beszúró köszörülés, a síkköszörülés szakaszos vagy folyamatos keresztirányú előtolással, vagy a választható ráhagyásköszörülés és kész méretre köszörülés. A köszörűfej fogásvétele történhet elektromos kézikerék segítségével manuálisan vagy automatikusan. Az automatikus 3-fogású köszörülési program és egy gombnyomásra vagy automatikusan végrehajtható, kompenzációt is tartalmazó kőlehúzó ciklus egészíti ki a Redline S jövőbe mutató kialakítását az egyedi vagy akár sorozatgyártáshoz is.

A Redline S 36 sík- és profilköszörű gép jellemzői:

Köszörülési tartomány (Sz x H):300 × 600 mm
Asztal felfogási felülete (Sz x H):300 × 1000 mm
Asztal távolsága az orsóközéptől:125 … 575 mm
Asztal terhelése mágnesasztallal:500 kg
X-tengely hosszirányú mozgása:700 mm
X-tengely előtolási sebesség:30…30 000 mm/perc
Y-tengely (függőleges) mozgása:450 mm
Y- tengely előtolási sebesség:40…3750 mm/perc
Z-tengely (keresztirány) mozgása:280 mm
Z- tengely előtolási sebesség:4…4000 mm/perc
Asztal magassága a padlótól:kb. 950 mm
Orsóhajtómű teljesítmény:6,3 kW / 1.500 1/perc)
Köszörűkövek, D × Sz × dMax. 300 × 50 × 76,2 opció: 400 × 50 × 127 mm
Berendezés tömege:2900 kg

forrás: Galika Szerszámgépek Kft.

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]