Vedd át az irányítást – Robot Akadémia

A Flexman Robotics napjaink egyik egyre növekvő igényére és kihívására kínál megoldást a Robot Akadémiai képzésük keretében. Az akkreditált kurzusaikon a robotprogramozást sajátíthatjuk el, ami megkönnyíti az egyre inkább automatizált gyártástechnológia helyzetét. A növekvő robotpiac újabb és újabb típusokat nyújt, de a gépek megfelelően gyors és gördülékeny irányítása sok esetben nagyobb falat lehet, mint akár a robot finanszírozása. Az új gépek beállítása, egy-egy üzemzavar rövid idő alatt történő elhárítása vagy egy váratlan helyzet könnyed áthidalása kulcskérdés lehet a mindennapi termelőmunka során.

A tanfolyam egyrészt azoknak szól, akiknek már van saját robotjuk, és szeretnék minél jobban megismerni a rendelkezésükre álló technológiát, mellettük azonban helyet kapnak azok az érdeklődők is, akiknek még nincs birtokában a gép, de a megszerzett tudás segítségével nagyobb rálátással választhatják ki a nekik leginkább megfelelő berendezést.

A résztvevőknek lehetőségük nyílik nem csak az elméleti tudásanyag elsajátítására, hanem a tanultak gyakorlati kipróbálására, fejlesztésére is. A Flexman Robotics oktatói laborjaiban több berendezés várja azokat, akik már rendelkeznek tapasztalatokkal, de nincs lehetőségük az üzemi körülmények közötti gyakorlásra. A képzés további előnye, hogy a Robot Akadémia akkreditált képzései a szakképzési alapból elszámolhatók. A képzésről további információk a forgalmazó honlapján találhatók.

A Flexman Robotics standján az általuk forgalmazott gépekből több is megtekinthető volt: egy műanyag emberfejjel felékesített humanoid robotkar a kisebb gépek kategóriáját képviselte, mozgásával jól mutatva, mennyire alkalmas a különböző kinematikai feladatok ellátására. Egy másik, magasba nyúló robotkar a céglogó dinamikus mozgatásával keltette fel a kiállítás látogatóinak figyelmét.

A Flexman Robotics a Yaskawa Motoman, az egyik legnagyobb ipari robotgyártó gépeit forgalmazza. Természetesen nem csupán kész célgépeket, hanem egész rendszereket, célmegoldásokat is kínálnak. Szolgáltatásaik körébe tartozik még a robotosíthatósági vizsgálatok, szakértői, szervizelési, karbantartási, programozási, tanácsadási feladatok ellátása is.

Ajánlataik között a néhány kg-tól közel 1t-ig terhelhető gépek két alaptípusát találhatjuk: az alkalmazás-specifikus robotkarokat, melyek hegesztéshez, palettázáshoz, festéshez használhatók; valamint a humanoid robotkarok családját, ahol az új megközelítésnek köszönhetően akár 15 tengelyt is vezérelhetünk.

 

További információ:

http://www.flexmanrobotics.hu/

Megosztás
[
    ]