Standbemutató: Gordiusz Alfa

Frissen induló Standbemutató cikksorozatunkban a teljesség igénye nélkül szeretnénk bemutatni azokat a standokat, ahova a Mach-Tech – legalábbis számunkra – szűkös négy napja során volt alkalmunk eljutni. Ezekben a cikkekben egy átfogó képet szeretnénk adni a cég profiljáról és a kiállításon bemutatott szerszámgépeiről, technológiájáról szöveges, fotós és videós formában egyaránt.

——————————————————————————————————————————————————————

A Gordiusz Alfa 2004 óta foglalkozik professzionális szerszámgép kereskedelemmel. Azóta a szektor meghatározó alakjává vált, folyamatosan építi kapcsolatrendszerét a világ legnagyobb szerszámgép gyártóival, akikkel együttműködve a legkiválóbb technológiákat és gépeket szállítják a magyar piacra. Az ország minden pontjára szállítanak megoldásokat új és használt szerszámgépek kereskedőjeként. Online katalógusukban 24 gyártó több mint 1000 gépéből választhat az érdeklődő.

Ennek megfelelően a Mach-Tech 2011 alkalmával is széleskörű kínálattal jelentek meg. Kiállított gépeiket a felkészült szakemberek minden érdeklődőnek bemutatták és akár valós feladatokon keresztül demonstrálták is azok képességeit. Szépen rendezett standjukon megtekinthető volt egy Lagun GBR3 CNC megmunkáló központ, egy Salvagnini P2Xe lemezhajlító gép, egy Omax vízvágógép, több Akbend Akyapak és Baykal hajlító és hengerítő gép, valamint egy CNC gépeket kiszolgáló robotkar.

Akbend Akyapak ABM 38 CNC 4000 csőhajlító

Az ABM 38 CNC-t széleskörű csőhajlítási folyamatokra tervezték. A hajlítható anyagok listáján szerepel az acél, a rozsdamentes acél, az alumínium, a sárgaréz, a réz és egyéb anyagok is, az egyszerűtől a komplex formákig. A szerszámgép nagy előnye, hogy a hajlítási folyamatot automatikusan végzi, a kezelőnek csak be kell helyeznie a csövet és a gép automatikusan elvégzi a hajlítást. A CNC vezérlésnek köszönhetően csökken a költség a nagy darabszámú, folyamatos gyártásnál.

Paraméterek

Maximális hajlítási átmérő 38 mm
Maximális vastagság 2 mm
Maximális hajlítási sugár 180 mm
Maximális hajlítási szög 180 fok
Maximális hajlítási hossz 4000 mm
Előtolási sebesség 1350 mm/s
Hajlítási sebesség 110 fok/s
Forgási sebesség 200 fok/s

Lagun GBR3

A Lagun GB3 egy fejlett CNC megmunkáló központ, melyre öt különböző marófej közül választhat a vevő. Az opcionális kiegészítők között megtalálható az elektronikus indexáló asztal – 4. és 5. tengely – a forgács eltávolító, valamint a láncos és a dobtáras automatikus szerszámcserélő is.

Paraméterek

Asztal mérete 3100-4100 mm x 1000 mm
Mozgástartomány X/Y/Z 3-4 m / 1200 mm / 1500 mm
Főorsó maximális sebessége 3000 ford/s
Motor teljesítménye 28/34,5 kW

——————————————————————————————————————————————————————

További információ

Gordiusz Alfa a CNC Media Tudástárában
A Gordiusz Alfa hivatalos weblapja