Roland MDX-40A

 

A Roland MDX-40A egy asztali, szubtraktív gyors prototípus gyártó rendszer, amelyet kifejezetten a terméktervezők igényeinek megfelelően fejlesztettek ki. Ez a berendezés a legtöbb additív elven működő prototípus gyártó rendszer költségének kevesebb, mint feléért kínál nagyobb pontosságot és jobb felületminőséget a feldolgozható alapanyagok széles skáláján. Az MDX-40A kompakt kialakításának köszönhetően tökéletesen illeszkedik az irodai és tantermi környezetekbe.

Működőképes prototípusok

Az MDX-40A számos olyan olcsó alapanyag megmunkálására képes, mint az ABS, a delrin, a nylon vagy az akril lemezek. Ez lehetővé teszi a tervezők számára, hogy működőképes prototípusokat hozzanak létre a termékek valós körülmények közötti teszteléséhez.

Pontosság

A beépített nagy pontosságú főorsó csökkenti a szerkezetben keletkező rezgéseket, ezáltal kimagaslóan pontos modellek létrehozására képes. Felbontása lépésenként eléri 0.00099 mm-es pontosságot, amely elengedhetetlen az összetett pattanó kötések vizsgálatához. Ennek a pontosságnak köszönhető, hogy az MDX-40A által készített modellek egyáltalán nem – vagy csak minimális mértékben – igényelnek további megmunkálást.

SRP Player CAM szoftver

A berendezés szériatartozéka a Roland SRP Player CAM szoftver, amely ideális eszköz a gyors és egyedi prototípus gyártási alkalmazásokhoz egyaránt. Az SRP Player úgy lett megalkotva, hogy az alkatrészeket gyorsan és egyszerűen, egy ötlépéses munkafolyamat segítségével lehessen létrehozni. A program számos fájlformátumot felismer, köztük a szabványos .stl formátumot is.

Az MDX-40A opcionális kiegészítői között megtalálható a ZCL-40A forgó tengely, amely lehetővé teszi a négy oldalas megmunkálást, akár egy fokos lépésenként is. Továbbá igény szerint választható tartozék a ZSC-1 érintéses mérőfej, amely hatékony mérési képességekkel ruházza fel a berendezést.

Technikai adatok:

Mozgástartomány X/Y/Z305/305/105 mm
Asztal méret305×305 mm
Munkadarab maximális súlya4 kg
Szoftver felbontásNC-kód: 0.001 mm/lépés
RML-1: 0.1 mm/lépés
Főorsó fordulatszáma 4500-15000 ford/perc

Az idén május 6-7 között, Debrecenben megrendezett Ipari és Hobby CNC Találkozó keretein belül, a Vinyl Grafik Studio jóvoltából működés közben is megtekinthettük az MDX-40A gyors prototípus gyártó berendezést:

[flowplayer src=’https://www.cnc.hu/wp-content/uploads/2011/05/render2.flv’ splash=”https://www.cnc.hu/wp-content/uploads/2011/05/mdxsplash.jpg” width=450 height=253]
Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]