Mach-Tech – A negyedik nap

A kiállítók örömére a negyedik nap nem követte a korábbi évek látogatói gyengülését, ma is sokan érkeztek a rendezvényre. A favorit továbbra is a Kuka Robotics 4D-s szimulátora volt, ahol egész nap a digitális élményeket kipróbálni vágyók hosszú sora állt. A remek hangulatot a hanghatások tették mérhetővé, méghozzá nem a gép hangjai, hanem a fejtetőn álló/forgó utas kabinból kiszűrődő – hullámvasutas hangulatot idéző – sikolyok.

Hamarosan megmutatjuk, mit gondolnak a látogatók a Mach-Techről, magánszemélyeket, cégek képviselőit, diákokat és tanárokat is kérdeztünk, hogy miért jöttek el és hogy hogyan érezték magukat.

Interjút készítettünk az Amada magyar forgalmazójával, az EPL-Tech Kft-vel. ahol Illyés Péter sales és marketingfelelős válaszolt kérdéseinkre. A standjuk különlegessége, hogy nem csupán az általuk forgalmazott gépeket találhattuk meg, hanem minden olyan partnerüket is, akiknek kiegészítő termékeik és szolgáltatásaik legalább annyira nélkülözhetetlenek egy beruházó számára, mint maga a munkagép.

A Renishaw cég a világon egyedülálló méréstechnikai berendezéseivel, műszereivel és szoftvereivel mutatkozott be. Az Equator névre keresztelt mérőkészülék elrendezésében és kinematikájában szakított a korábbi mérőgépekkel, ezáltal jóval gyorsabb mérésre alkalmas. A hagyományos mérőberendezéseket nem váltja ki, de a megfelelő párosítással lényegesen gyorsabban szűri ki a selejteket – tudtuk meg Bali Endrétől, a magyarországi kereskedelmi vezetőtől.

A Rother Metal Kft. is bemutatta a Röders RXP DS500-as HSC gyorsmarógépet, mellyel egy munkadarabot is megmunkáltak számunkra. A standjukon Eike Salzmann mutatta be a Heller megmunkáló központját, a későbbiekben mindkét videó látható lesz.

A nap és a hét végére minden megkérdezett pozitívan nyilatkozott a 2011-es Mach-Techről, ahová érdemes volt eljönni, hiszen újra beindult a gazdaság, élénkülnek a hazai szereplők, a külföldi érdeklődők továbbra is szemmel tartanak minket. Mindez hamarosan látható, hallható és olvasható lesz videóinkban és cikkeinkben, melyek folyamatosan hírt adnak a kiállítás eseményeiről…