Öttengelyes megmunkálás – Hurco VM10U

“Nagyjából 20 évvel ezelőtt a vállalatok azon töprengtek, vajon miért is kéne lecserélniük hagyományos marógépeiket CNC szerszámgépekre. Manapság a helyzet hasonló az öttengelyes technológiába való befektetést illetően. Azok akik anno nem tértek át a CNC technológiára idővel egyre inkább lemaradtak.” írja a Hurco.

Jelenleg a váltás azonban nem csak egy fronton megy végbe, mivel mára az információ áramlás és az új technológiák bemutatása is egy új szegmensbe, az online médiába tolódott. Ezt felismerve indította el a Hurco a www.fiveaxismachining.com portált, ahol az öttengelyes megmunkálással kapcsolatos tudnivalókat, és saját megoldásaikat gyűjtik egyetlen közös helyre.

A weboldalon az általános bemutató mellett külön témakörökben tárgyalják a megmunkálás, a programozás és a munkadarab befogás kérdéseit, részletes, képekkel illusztrált leírások és videó prezentációk formájában. Mivel a Hurco egyre bővülő videó csatornáján számos VM10U CNC szerszámgépen végzett megmunkálás látható, alább következzen ennek a gépnek az összefoglalója:

VM10U

Ez a függőleges CNC megmunkáló központ az U széria azon szerszámgépe, amely elérhető áron nyújt valódi öttengelyes képességeket a felhasználók számára. A VM10U ötvözi a VM sorozat hatékony konstrukcióját és a beépített Hurco vezérléssel megvalósított, fejlett öttengelyes technológiát. Ennek következtében a kialakítás kompakt külsőt és kiemelkedően magas munkatartományt eredményez.

A Hurco öttengelyes technológiája egyszerűsíti az összetett, több felületű alkatrészek megmunkálását, mivel a VM10U egy valódi öttengelyes szerszámgép, ellentétben a forgóasztalokkal kiegészített háromtengelyes megoldásokkal.

A nagy teherbírású forgóasztal gyorsabb és több súlyt elbír, mint a korábbi modellek, miközben az ötoldalú, párbeszédes programozásnak köszönhetően csak egyetlen befogásra van szükség.
A beépített Hurco vezérlés WinMax szoftverrel rendelkezik.

Technikai adatok:

Mozgástartomány X/Y/Z533 / 406 / 483 mm
Asztal átmérő198 mm
Asztal maximális teherbírása150 kg
Munkadarab maximális átmérője320 mm
Főorsó teljesítménye9 kW
Főorsó maximális sebessége1500 ford/perc (57 Nm)
Gyorsmeneti sebességek X-Y-Z24 m/perc
Szerszámok20 CAT (BT) 40
Pozícionálás+/- 0.005 mm
Ismétlési pontosság+/- 0.0025 mm

Megosztás
[
    ]