Mazak Integrex i-630V

A Yamazaki Mazak bemutatta az Integrex i-630V típusú, többfunkciós, öttengelyes CNC megmunkáló központját, amely a teljesen új i-V széria első modellje. Az i-630V első sorban nagy méretű és nehezen megmunkálható alkatrészek pontos és hatékony előállítására lett kifejlesztve.

Ez a CNC szerszámgép a Mazak legfejlettebb technológiáinak ötvözéséből született meg, amit az i-V széria kód is megfelelően tükröz. A V, azaz vertikális tag jelzi, hogy egy függőleges megmunkáló központról van szó, az i jelző pedig a Mazak már jól ismert intelligens szerszámgép kategóriáját fémjelzi. Az Integrex i-630V modelljébe, a csúcskategóriás gépekhez hasonlóan 7 darab ilyen intelligens technológia került beépítésre, melyek sorra a következők:

  • Aktív rezgésszabályozás, amely a tengelymozgások során, a gyorsulásokból adódó rezgések hatását minimalizálja, ezzel nagyobb pontosságot és hosszabb szerszám élettartamot eredményezve.
  • Intelligens hővédelem, amely a nagysebességű megmunkálások során fellépő hőtágulások aktív kompenzációját végzi el.
  • Intelligens biztonsági pajzs, amely azonnal leállítja a CNC szerszámgép működését, ha a mozgás során a berendezés alkatrészei egymással ütköznének, ezzel jelentős anyagi károkat előzve meg, és biztosítva a gyorsabb beállítási folyamatok biztonságos kivitelezését.
  • A Mazatrol Matrix CNC vezérlő Hang tanácsadója szóban nyugtázza a kiválasztott funkciókat, és jelzi az esetleges hibaforrásokat.
  • Intelligens teljesítmény orsó, amely szenzorokkal felügyeli az orsó mechanikai és termális tulajdonságait, és jelzi az esetleges problémákat.
  • Intelligens szervíz támogatás, amely figyeli a kopó alkatrészek állapotát, és felugró ablakban értesít, amennyiben valamelyik cserére szorul.
  • Intelligens egyensúly elemző, amely kiszámolja a megmunkáló asztalon elhelyezett rögzítések és a munkadarab egyensúlyi helyzetét, és jelzi az esetleges hibaforrásokat.

Az Integrex i-630V CNC megmunkáló központ vezérléséről a Mazatrol Matrix CNC vezérlő gondoskodik, amely a legegyszerűbb és legérthetőbb programozási lehetőséget biztosítja, beépített felügyelő és elemző funkciókkal.

Technikai adatok:

Max. munkadarab méret 1050 mm átmérőjű 1000 mm magas henger
Mozgástartomány (X/Y/Z) 1525/1060/1345 mm
Mozgástartomány (B/C) 150°/360°
Gyorsmeneti sebesség (X/Y/Z) 52000 mm/perc
Eszterga orsó 550 ford/perc, 37 kW
Maró orsó 10000 ford/perc, 37/30 kW
Szerszámtár kapacitás 43, 80*,120*,160*,240*,348*

* – opcionális