EMCO Maxxturn 65

Az EMCO nagy múlttal rendelkező Maxxturn 65 CNC esztergája immáron egy újragondolt, átalakított verzióban érhető el.

A szerszámgép teljesen új külsőt kapott, hogy modern, lemezes burkolata a gép valódi képességeit tükrözze. Ezen kozmetikai változtatások mellett pedig jelentős figyelmet fordítottak a belső felépítés optimalizálására is. A ciklusidők csökkentésének érdekében megnövelték az elérhető gyorsmeneti sebességeket és gyorsulásokat, valamint lecsökkentették a szerszámcserélési időt.

Továbbá az új konstrukcióban megtartották a Maxxturn eszterga sorozatra jellemző olyan jól bevált technológiákat, mint például a gép testébe építette Y-tengely kialakítást.

A megvezetések közötti nagy távolság biztosítja a szerkezet stabilitását és a teljes megmunkálás további lehetőségét kínálja a felhasználó számára. A kompakt ellenorsó kiemelkedő pontossággal, pozíció orientáltan veszi át a munkadarabot az ellentétes oldali megmunkálásokhoz, ezzel megspórolva a második befogáshoz szükséges időt.

A Maxxturn 65 revolverében 12 VDI30 szerszámtartó számára van hely, melyek mindegyike alkalmas meghajtott szerszám fogadására is.

A moduláris felépítésnek köszönhetően az ügyfél választhat a legfejlettebb Sinumerik 840D-sl Siemens vezérlő, és a Manual-Guide-i vezérlő felülettel rendelkező Fanuc vezérlő között.

Technikai adatok:

Mozgástartomány X/Y/Z260 / 80 (+/- 40) / 610 mm
Max. esztergálható átmérő500 mm
Gyorsmeneti sebességek X/Y/Z30/15/40 m/perc
Főorsó max. sebessége5000 ford/perc (29 kW)
Főorsó max. nyomatéka250 Nm
Ellenorsó max. sebessége7000 ford/perc (22 kW)
Ellenorsó max. nyomatéka130 Nm
Szerszámtár mérete12 db
Meghajtott szerszám max. sebessége5000 ford/perc (6,7 kW)
Meghajtott szerszám max. nyomatéka25 Nm

Megosztás
[
    ]