Denso VS szériás robotkarok

Az ipari robotok tervezésével és gyártásával foglalkozó Denso Robotics piacra dobta legújabb fejlesztését, a hattengelyes humanoid robotcsaládot, a VS szériát. Jelenleg a VS sorozat modelljei kínálják az elérhető legnagyobb sebességet és pontosságot kategóriájukban.

A robotok kialakításánál ultravékony karokat használtak, hogy ezzel is könnyítsék a beépíthetőséget, és lehetőség van a kábelkötegek alulról történő becsatlakoztatására is, amivel még több értékes hely spórolható meg az üzemben. Ezek a kompakt kialakítású modellek egyaránt rögzíthetők a földre, a plafonra és akár az oldalfalakra is, bármilyen speciális kiegészítő felhasználása nélkül.

A kiemelkedően magas maximálisan megengedhető tehetetlenségi nyomatékok teszik a VS széria modelljeit igazán sokoldalúvá a hagyományos robotokkal ellentétben. Ráadásul a robotkarok új, belső kábelezése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen csatlakoztassanak bármilyen Gigabit Ethernet eszközt vagy szervó megfogót, miközben megelőzi a kábelek összegabalyodását és a szomszédos eszközökre való feltekeredését.

A VS sorozat modelljei igény szerint elérhetők IP67 por és fröccsenésálló kivitelben is, amely még tovább szélesíti a robotok felhasználási lehetőségét.

Technikai adatok:

Modell Karhossz Max. teher Ciklusidő* Ismétlési pontosság
VS-050G 500 mm 4 kg 0,37 s +/- 0.020 mm
VS-060G 600 mm 4 kg 0,37 s +/- 0.020 mm
VS-068G 700 mm 7 kg 0,33 s +/- 0.020 mm
VS-087G 900 mm 7 kg 0,36 s +/- 0.030 mm

* – Ciklusidő:

A következő videóban egy Denso VS szériás robotkar tekinthető meg, miközben egy görbült és tükröződő felületekkel rendelkező alkatrész minőségellenőrzését végzi: