Mori Seiki NVL1350

A Mori Seiki NVL sorozatú CNC gépei nagy méretű függőleges esztergák, melyek maximálisan 1600 mm átmérőjű alkatrészek megmunkálására képesek. A sorozat NVL1350T jelű tagja revolverfejes kialakítással rendelkezik és kifejezetten a nagy átmérőjű alkatrészek peremeinek megmunkálására fejlesztették ki.

A sorozat másik tagja, az NVL1350MC pedig automatikus szerszámcserélővel rendelkezik és marási feladatok ellátására képes, igen nagy munkatartományban. A Mori Seiki az ipari visszajelzések alapján fejlesztette ki az NVL sorozatot, mivel a repülőgépiparban, az energiaiparban és a munkagép gyártók körében egyre nagyobb igény mutatkozott egy olyan szerszámgép iránt, amely képes a nagy átmérőjű alkatrészek megmunkálására.

Szilárdság

T verzió: A nagy átmérőjű peremezési feladatok során a szerkezet alacsony kialakítási biztosítja a megfelelő szilárdságot.
MC verzió: A főorsó beépített motorral, nagy átmérőjű csapágyakkal és a Mori Seiki saját fejlesztésű ORC technológiájával van felszerelve, az elérhető legnagyobb szilárdság érdekében. A Z irányú mozgástartomány kibővíthető a kereszt irányú tengely ZB tengelyen való tetszőleges pozicionálásával. Ahogy a kereszt irányú tengely fel-le mozog a ZB tengelyen a munkadarab magasságának megfelelően, úgy a kos kilógása a lehető legkisebben tartható a megmunkálások során.

Pontosság

T verzió: A revolverfejes kialakítás hosszú távon is stabil megmunkálást tesz lehetővé.
T/MC verzió: A Z tengely iker golyósorsókkal van felszerelve, amely jelentősen megnöveli a pozicionálási pontosságot. A nagyobb pontosságot igénylő megmunkálásokhoz opcionálisan elérhető egy a szerszámgépbe épített mérőberendezés is, az átmérők pontos meghatározására.

Termelékenység

T verzió: Ez az eszterga közvetlenül az ipari igényeinek megfelelően lett kifejlesztve. Mivel a gép emellett kompakt kialakítással is rendelkezik, az egy négyzetméterre eső termelékenység jelentősen nagyobb a hasonló kategóriájú CNC szerszámgépekhez képest.
MC verzió: Az automatikus szerszámcserélő kétkarú kialakítása rendkívüli mértékben lecsökkenti a szerszámcserélési időket. Emellett az ügyfelek számos hidraulikus tokmány kialakítás közül is választhatnak az egyedi igényeiknek megfelelően.

MAPPS IV

Az NVL1350 sorozat vezérlője MAPPS IV nagyteljesítményű operációs rendszerrel rendelkezik. Az automatikus programozó szoftver pedig rugalmas használatot tesz lehetővé a megmunkálandó alkatrészeknek megfelelően. A szerszámgépek kezelése egyszerű és átlátható, köszönhetően az iparban található legnagyobb 19″-os kijelzőnek, az emellett jobb és bal oldalt egyaránt megtalálható, személyre szabható gomboknak és a PC stílusú billentyűzetnek.

Technikai adatok:

 NVL1350TNVL1350MC
Maximálisan megmunkálható átmérő (mm)16001600
Maximális munkadarab magasság (mm)5001100
X tengely mozgástartománya (mm)14002050
ZX tengely mozgástartománya (mm)560800
ZB tengely mozgástartománya (mm)500
Főorsó maximális sebessége (ford/perc)400400
Forgó szerszám főorsójának maximális sebessége (ford/perc)3000 [6000]
[ ] – opcionálisan választható

Az NVL1350 CNC eszterga működés közben is megtekinthető a következő videóban:

 

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]