Mazak Integrex i-150

Az Integrex i-Szériájú többfunkciós CNC szerszámgépek megfelelő arányban ötvözik a középméretű, összetett alkatrészek gyártásához szükséges sokoldalúságot és pontosságot. Az i-Szériás szerszámgépek a Mazak többfunkciós gépeinek öt szintű skáláján a negyedik kategóriába nyertek besorolást.

A sorozat legkisebb tagjaként, az Integrex i-150 a kis méretű többfunkciós CNC szerszámgépek kategóriájában jelent egy új viszonyítási alapot. Ezt a CNC szerszámgépet úgy tervezték, hogy kiküszöböljék a kis kategóriájú gépeknél jelentkező olyan általános problémákat, mint a rövid lökethossz és a jelentősen korlátozott munkatartomány. Annak ellenére, hogy ez egy kompakt szerszámgép, rendkívül könnyű kezelhetőséget tesz lehetővé. Az alkatrész befogó rendszer 90 fokonként indexálható, így számos olyan alkatrész megmunkálható egyetlen befogásban, amelyhez egyébként megmunkáló központra lett volna szükség.

Az Integrex i-150 kiemelkedő pontosságát számos olyan konstrukciós megoldáson keresztül érték el, mint például a Mazak saját fejlesztésű B-tengely forgató mechanizmusa. Az eszterga orsó, a maró orsó és az X-tengely golyós orsója is hőstabilizált, köszönhetően a folyamatosan áramoltatott hűtőolajnak. Ezeken felül az IPS (Intelligent Performance Spindle) modul folyamatosan felügyeli a maró orsó hőmérsékletét, rezgéseit és elmozdulását is a megmunkálások során.

Az Integrex i-150, kategóriájában egyedülálló mozgástartománnyal rendelkezik, amely nagyobb munkadarab kapacitást tesz lehetővé a felhasználók számára. A rendszer alapfelszereltsége a 36 férőhelyes szerszámtár, de ez igény esetén 72 darabosra is növelhető.

Az i-150 is élvezi a Mazatrol Matrix CNC vezérlő nyújtotta előnyöket, amely a legegyszerűbb és legérthetőbb programozási lehetőséget biztosítja, beépített felügyelő és elemző funkciókkal.

Technikai adatok

Maximálisan megmunkálható hossz 385 mm
Eszterga orsó maximális sebessége 5,000 ford/perc
Eszterga orsó motorjának teljesíménye 11.0 kW
Maró orsó maximális sebessége 12,000 ford/perc
Maró orsó motorjának teljesítménye 7.5 kW
X-tengely mozgástartománya 370 mm
Y-tengely mozgástartománya 435 mm
Z-tengely mozgástartománya 200 mm
W-tengely mozgástartománya 300 mm
Szerszámtár 36