Fortus 400mc

A Fortus 3D gyártó rendszerek állítják elő a legpontosabb és a legtartósabb prototípusokat valódi, nagy teljesítményű termoplasztikus polimerekből, valamint ezek a rendszerek biztosítják a legnagyobb elérhető munkatartományt és a legnagyobb termelékenységet is.

Csak a Fortus FDM technológia biztosít lehetőséget végtermék minőségű termoplasztikus alapanyagok, valamint a legfejlettebb hardveres és szoftveres megoldások használatára. A Fortus 3D gyártó rendszereken készített alkatrészek 30-300% -al erősebbek, mint a 3D nyomtatókon készített megfelelőik, azonos alapanyag típus esetén is. A Fortus rendszerek haladó technológiája teszi az elkészült prototípus alkatrészek mechanikai tulajdonságait egyedülállóan pontossá, stabillá és tartóssá.

A Fortus 400mc tervezésekor a pontosság és a folyamatosan megismételhető magas színvonalú teljesítmény volt az elsődleges szempont. Ez a berendezés a termoplasztikus műszaki polimerek széles skálját képes feldolgozni, kezdve számos ABS (akrilnitril-butadién-sztirol) alapú anyaggal, a PC (polikarbonát) különböző fajtáin át, egészen a PC-ABS hibrid, az ULTEM 9085 és a PPSU (polifenilén-szulfid) termoplasztikus műszaki polimerekig.

Az alkatrészeken elérhető legnagyobb pontosság +/- 0.127 mm vagy +/- 0.0015 mm/mm, attól függően, hogy melyik a nagyobb ezek közül.

A Forstus 400mc két konfigurációban érhető el. Az alapmodell munkatartománya 355 x 254 x 254 mm-es, és egy alapanyag betöltő, valamint egy támaszanyag betöltő rekesszel rendelkezik. A nagy kapacitású konfiguráció munkatartománya ezzel szemben 406 x 356 x 356 mm-es, és ez a verzió két-két alapanyag és támaszanyag betöltő rekesszel van felszerelve.

A rendszer termelékenysége a rétegvastagságok függvényében állítható. A leggyorsabb építés és ezzel a legnagyobb termelékenység 0,330 és 0,254 mm mellett érhető el. A finomabb részletek kidolgozásához 0,178 mm, a legsimább felületek kialakításához pedig akár 0,127 mm-es rétegvastagság is elérhető.

Minden Fortus rendszer alapfelszereltsége az Insight gyártmány feldolgozó, és a Control Center gyártásmenedzsment szoftver.

forrás: www.fortus.com