CNC-forgácsoló üzemet épített a Babits Kft. Esztergomban

Átadták a fémforgácsolással foglalkozó Babits Kft. 219 millió forintból épített üzemcsarnokát az esztergomi ipari parkban. A beruházást az Európai Unió közel 70 millió forinttal támogatta – tájékoztatott a cég vezetője.

A családi vállalkozás hatezer négyzetméteres területet vásárolt az ipari parkban. A most átadott 800 négyzetméteres üzemcsarnokkal a vállalkozás alkalmas lesz az ISO minősítés megszerzésére, javulnak a gyártás feltételei és a dolgozók munkakörülményei – tette hozzá Babits Mihály.

A létesítmény fenntartási költségeit napkollektorokkal, ledes világítással és hőenergiát visszanyerő légcserélő berendezéssel csökkentik.

A Babits Kft. fém alkatrészek gyártásával foglalkozik, több multinacionális nagyvállalat beszállítójaként, Esztergom környékén és külföldön. A cég már több, mit 600 különböző alkatrész gyártásával foglalkozott, és a többszázezres évi szériák mellett, mind a mai napig elvállalják az egyedi darabok készítését is.

A társaság a két tulajdonoson kívül jelenleg nyolc embernek ad munkát, de a bővítés nyomán az alkalmazottak száma elérheti a 15 főt, nettó árbevételük 2010-ben 130 millió forint volt, idén tíz százalékos bővüléssel számolnak.

forrás: MTI

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]