100 000 eladott Fanuc robot

A Fanuc Robotics nemrégiben értékesítette 100 000. intelligens robot rendszerét Amerikában. Ez a mérföldkő tovább hangsúlyozza az ipari automatizálás szerepét az olcsó, tengeren túli versenytársakkal folytatott versenyben – jelentette ki Rick Schneider, a vállalat vezetője.

A megvásárolt Genkotsu M3iA robot párhuzamosan kapcsolható struktúrája biztosítja a feladatok optimális megoldásához szükséges sebességet és pontosságot – állítja a vállalat. Ez a viszonylag új modell, amelyet olyan automatizálási feladatokra fejlesztettek ki, melyek nem valósíthatók meg párhuzamosan kapcsolt, vagy scara robotokkal csak egyetlen példát jelent arra, hogy milyen sokat is fejlődött a robot technológia az elmúlt pár évtizedben. A mai robotok már úgy látnak és tapintanak, ami egy laikus számára nagyon hasonlónak tűnhet az emberi érzékeléshez. Ezek a robotok képesek megkülönböztetni a formákat, a színeket és akár még kis nyomásváltozásokat is.

Természetesen legjobban akkor lehet felfogni, hogy mit is jelent ez a fejlett technológia, ha az ember tesz egy látogatást a Fanuc Robotics Rochester Hill-ben található központi üzemében. Ám akkor sincs ok az aggodalomra, ha ez nem megoldható, ugyanis a 100 000. eladott robot kapcsán a Fanuc kiadott egy áttekintő videót, melyben bemutatja széleskörű robot technológiáját és magát a vállalatot.

[youtube]rBjgYAMtf5U [/youtube]