10 éves a gépipar fellegváraként számon tartott MACH-TECH

Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás

A Hungexpo Zrt. ipari technológiai szakkiállításai évtizedes szakaszok mérföldkövei, előre tekintve kijelölik, visszafelé nézve megörökítik az egyes ágazatok fejlődési vonalát. A jubileum jó alkalom a visszatekintésre; melyek voltak a hazai és nemzetközi szakemberek körében jól ismert, és a gépipar fellegváraként számon tartott Mach-Tech Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai kiállítás egy évtizedes történetében a növekedés és erősödés legfontosabb mérföldkövei. Ugyanakkor ez a kiállítás jó alkalom az előretekintésre is, bemutatva, hogy, hogyan tud alkalmazkodni a holnap változó szakmai igényeihez a Hungexpo Zrt. Az ipari szakkiállítások szakmai színvonalának emelése érdekében kidolgozott koncepció alapján az elmúlt évek során évente más ágazatot állt az Ipar Napjai kiállításcsokor középpontjába. Páros években az lndustria, páratlan években a Mach-Tech köré szerveződik a hazai piacon vezető szerepet betöltő ipari szakkiállítás.

Jövőgyára

Az idei, egy évtizedes jubileumát ünneplő Mach-Tech Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás, a megújult ELECTROcom-mal együtt, május 17. – 20. között, az innovációk széles kínálatával várja az érdeklődő szakembereket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A Mach-Tech szakkiállítást indulása óta a dinamikus fejlődés jellemezte, 2007-re mind a kiállítási terület, mind a kiállítók száma megháromszorozódott, és a piacvezető hazai kiállítás a régió második legnagyobb rendezvényéve nőtte ki magát. Az iparág idei, jubileumi seregszemléje, a gazdasági válság okozta visszaesés után, a korábbinál nagyobb lesz, és ismét a gépipar sokoldalúságát prezentálja. A különböző szerszám-, forgácsoló-, lemezmegmunkáló-, illetve lézeres megmunkáló gépek és szerszámok, a minőségbiztosítás, a méréstechnika, valamint a szoftverek gazdag kínálata igazi szakmai csemege lesz a szakértő közönség számára.

Az év üzleti eseménye a számok tükrében
Az eddigi jelentkezések alapján megállapítható, hogy a szakma apraja és nagyja egyaránt képviselteti magát, így a szakmai látogatók teljes képet kapnak az iparág aktuális helyzetéről. A piacon tapasztalható pozitív elmozdulásnak köszönhetően a legutóbbi rendezvényen résztvevő kiállítóink mellett visszatértek a 2009-ben távolmaradók is. Így együttesen 9 ország 300 kiállítója közel 10.000 m2-en mutatja be újdonságait május 17-20. között.
Az előző Mach Tech szakkiállítást 2009-ben – a vele párhuzamos Electrosalon szakkiállítással együtt –a hivatalosan auditált adatok szerint összesen 12.028 látogató tekintette meg, akik 32 országból érkeztek. A felmérések szerint a látogatók 35 százaléka volt döntéshozó vagy tanácsadó.
Tovább erősödik idén a kiállítás nemzetközi jellege, mert a hazai cégek mellett, angol, holland, német, olasz, osztrák, svájci és szlovák kiállítók is bemutatkoznak, valamint kollektív nemzeti standon jelenik meg várhatóan Ausztria és Taiwan.

Kiállítói fórumA kiállítók fokozott erőbedobással készülnek a Mach-Tech-re, hiszen mindenki a legjobb oldaláról kíván bemutatkozni az ágazat legfontosabb rendezvényén, számos újdonsággal várják az érdeklődőket. Néhány ezek közül: az NCT világújdonságnak számító gépkezelői, gépfelügyeleti rendszere, újgenerációs járműberendezések, az ANSYS új szimulációs technológiája, új generációs szerszámok az új típusú műanyagok megmunkálására, amelyek az autó-, a repülőgép-, és az űrhajógyártás területén használatosak, új, innovatív bevonatok a fémforgácsolásban, egyedülálló hűtés-tisztítás-antisztatizálás technológiai folyamat, amely az ipar szinte minden területén alkalmazható.
Mach-TechA cégek közül sokan működés közben mutatják be a berendezéseket standjaikon, kiegészítve ezzel a Kiállítói Fórum pódiumán nyújtott teljes körű tájékoztatást a gépekről és azok alkalmazási területeiről.
Az újdonságok mellett a látogatók hasznos információhoz juthatnak az ipari ágazatok jövőjéről, a válságból kivezető lehetőségekről, innovatív megoldásokról, a pályázati lehetőségekről és a szakképzésről. A konferenciaprogramok az energiahatékonyság, az ipari környezetvédelem és a biztonságtechnika aktuális témáit járják körül. Előadások hangzanak el a nemzetközi hegesztőképzésről, a hazai szakképzésről, az ipar fejlődési irányairól, a kutatás-fejlesztés lehetőségeiről és számos különböző szakmai érdekességről.

Az újdonságok mellett természetesen a már hagyományos kísérőprogramokra is sor kerül, így a résztvevők számíthatnak, a vásári nagydíj pályázatra, a kiállítói fórumra, állásbörzére és egyetemek bemutatkozására.

A hazai és a nemzetközi szakmai körben jól ismert MACH-TECH nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás jubileuma egy jó alkalom arra, hogy kiállítóinkkal együtt ünnepeljük az elmúlt évtized közös eredményeit, és az előretekintésre is, bemutatva, hogy a Hungexpo Zrt hogyan tud alkalmazkodni a holnap változó szakmai igényeihez.

Az érdeklődő szakemberek a kiállítás honlapján díjmentesen regisztrálhatnak a jubileumi Mach-Tech és ELECTROcom kiállításokra.

Bővebb információ: www.mach-tech.hu