Womajet, a legpontosabb vízvágó

A precíziós szerszámgépeket gyártó MDC Max Daetwyler AG és a vízsugaras vágógépekre szakosodott Waterjet AG, a NUM közreműködésével kifejlesztett egy új, CNC vezérelt vízsugaras vágógépet, amely +/- 1 mikronos pontossággal képes anyagokat vágni. Ez 20-szor nagyobb pontosságot jelent a piacon található többi berendezéshez képest. Az új Womajet, másik nevén microWaterjet rendkívül hatékony is egyben, mivel a hagyományos rendszereknél kevesebb vizet és abrazív anyagot használ.

A berendezés stabil, pontos és jól ismételhető munkavégzésre képes, melynek köszönhetően az összetett kontúrok kivágása sem jelent problémát. Akár 20 mikron szélességű menetprofilokkal is képes megbírkózni. A vágósugár átmérője kisebb mint 300 mikron és a maximális vágási sebesség eléri a 4000 mm/perc-et.

Mindhárom tengelyt nagy energiasűrűségű NUMDrive C szervók hajtanak meg, ezzel is minimalizálva a rendszer méretét. A központi vezérlést a NUM Flecium CNC végzi, melyet a felhasználó a NUM FS152i HMI kezelőfelületen keresztül tud elérni.

A Womajet az alapanyagok széles skáljának megmunkálására képes, beleértve a gyógyászati ipar számára készülő biokompatibilis anyagokat is. Kevlár, illetve szén és üvegszálas anyagok, melyeket például a gépjárműiparban alkalmaznak, valamint a repülőiparinak szánt speciálisan rétegelt anyagok és az óragyártáshoz szükséges precíziós alkatrészek egyaránt megmunkálhatók ezen az új generációs vízsugaras CNC vágógépen.

forrás: www.wordsun.com