Mori Seiki NTX2000

A Mori Seiki 2011 januárjában forgalomba hozta legújabb X-class berendezését, a maró-eszterga központok közé tartozó NTX2000-et.

Az NTX2000 maximálisan 660 mm átmérőjű és 1540 mm hosszúságú alkatrész megmunkálására képes. Alkalmas az olyan összetett formák nagy pontosságú kialakítására, amelyekre például a repülő és űriparban, vagy az orvosi eszközök és a félvezetők gyártása során van szükség.

Termelékenység

Mivel az NTX2000 második főorsójának kialakítása pontosan megegyezik az elsőével, a megmunkálási folyamatok igen rugalmasan rendelhetők hozzá az egyes főorsókhoz. A szerszámorsó y irányú mozgását a Mori Seiki saját fejlesztésű ORC (octagonal ram construction) rendszere biztosítja, amellyel a nagy igénybevételű megmunkálások is kevesebb rezgés mellett hajthatók végre. A szerszámorsó 18,5 kW-os motorral rendelkezik.

Pontosság

A hőtágulásból adódó alakváltozások kiküszöbölésére az NTX2000 főorsói az x és y tengelyekre szimmetrikus kialakítással rendelkeznek. A berendezés robosztus ágyazása lehetővé teszi a hárompontos megtámasztás alkalmazását.

Szoftver

A kezelőfelületen MAPPS IV nagyteljesítményű operációs rendszer fut. Szériatartozék az automatikus programozó szoftver, és az ESPRIT CAM szoftver, amely lehetővé teszi a berendezés számára az összetett megmunkáló programok kezelését is. Továbbá szériatartozék egy 3D interferencia ellenőrző rendszer is, amely egyszerre vizsgálja a főorsókat, a munkadarabokat, a szerszámokat, a szerszámtartókat és a revolvereket is, ezáltal az egyik legjobb ilyen biztonsági alkalmazás a piacon.