EMO Milánó 2009

Érdekes kísérleti robot , működés közben

A Fatronik cég az új ipari alkalmazásokhoz nélkülözhetetlen kutatási és fejlesztési tevékenységet végez.

A BLM Group hajlító berendezése

A BLM Group három cég alkotta csoport. Ezek a BLM, az ADIGE és az ADIGE-SYS. A cégcsoport profilja rúd- és csőhajlítás, vágás lézerrel.

A DMG 5 tengelyes marás

A DMG kiállította az egyik legnagyobb öttengelyes CNC marógépét.

Ermaksan  lézervágó berendezés

Az ERMAKSAN hazai képviselettel is rendelkező CNC gépek gyártására specializálódott török cég. Gépeik pontosak, hosszú élettartamúak, megbízhatóak és mindezek mellett a konkurenciához képest kedvező árakkal rendelkeznek.

A Famar újdonságai az EMO-n

Az olaszországi Famarral készített interjú a cég újdonságairól.

Fanuc ipari robot bemutató

A Fanuc ipari robotja több, mint 1 tonnás alkatrészeket mozgat. A pozícionálás 1 mm alatti pontosságú.

Fanuc kamerás  robotok

A Fanuc iRVision-nel (kamerával ellátott) szerelő robotjai.

Fanuc hegesztő robotok

Fanuc hegesztőrobotok együttműködése. Két robot fogja és a megfelelő pozícióban tartja, forgatja az alkatrészt, a harmadik hegeszti. Mivel mindhárom robot több, mint 4 tengelyes elképzelhetjük milyen nehéz a több, mint 12 tengely olyan programozása, hogy ne legyen ütközés és a hegesztés sebessége állandó legyen.

6000 bar-os vízsugár

A Flow Europe GmbH cég bemutatta az új 6000 bar-os vízsugárral vágó CNC gépét. A 6000 baros nyomás előnyeiről bővebben az Újdonságok/Vízsugaras vágógépek menüpontban olvashat.

Interjú Katja Maderrel

Interjú Katja Maderrel a Haas európai marketing igazgatójával. Ezt a beszélgetést a 2009. október 5-10. között Milánóban tartott EMO gépipari kiállításon rögzítettük. A Haas standján több mint 20 CNC gép működött, ezért a környezet kissé zajos.

Haas DT-1

[youtube]FHeJ0wbhYTg[/youtube]

Renishaw mérőgépek

A Renishaw bemutatta az új tapintó szondáit és olyan megoldásokat amelyek a sorozatgyártás minőségellenőrzésének automatizálását segítik.

A Siemens új 828D-s vezérlője

Interjút adott a CNCMedia-nak Bernd Heuchemer a Siemens hajtások, motorok, vezérlő divíziójának marketing igazgatója. A riport második felében Bernd Barthelmann a vezérlők termékmenedzsere mutatja be a vezérlő újdonságait.