Cognitens 3D szenzorok

A Hexagon Metrology egy teljesen úgy, fehér fényű szenzor szériát vezetett be, Cognitens név alatt. A manuális Cognitens WLS400M és az automatikus üzemű Cognitens WLS400A 3D mérőműszerek teljes egészében leváltják a vállalat korábbi generációs termékeit az adott kategóriában.

A fehér fényű mérési rendszerek digitális, sztereó látási technológiát használnak az igazán pontos 3D képek generálásához. Ez az eljárás elsősorban a gépjárműiparban terjedt el, ahol a minőségellenőrzés felgyorsításában játszik jelentős szerepet.

Az új rendszer hardver és szoftver oldalát is egyaránt a Hexagon Metrology fejlesztette ki. A vásárlók választhatnak egy hordozható modell és egy automatizált rendszer között, amely utóbbi kompatibilis minden szabványos ipari robottal. A Cognitens rendszerek további kulcsfontosságú része az egyedileg fejlesztett CoreView szoftvercsomag is.

“Az új termékcsalád egyedi fejlesztésű LED technológiával készül, rendkívül tartós szénszálas borítással rendelkezik, és az egész rendszer igen kompakt felépítésű.” magyarázza Duncan Redgewell, a Hexagon Metrology Hordozható Termékek részlegének igazgatója. “Ennek az új termékcsaládnak a bevezetésével ügyfeleink egy újabb hatékony mérőmegoldáshoz jutottak, amely lehetővé teszi számukra számos üzemi ellenőrzési feladat egyszerű megoldását. A Cognitens WLS400A és a megfelelő pozícionáló egységek összekötésével például rengeteg gyártósori minőségellenőrző folyamat automatizálhatóvá válik.”

forrás: www.hexagonmetrology.com