Amada optikai CNC profilköszörű

Az Amada Wasino világvezetőnek számít az optikai CNC profilköszörülés területén. Ez a technológia jelentős fejlődésen esett át az elmúlt évtizedek során. A történelem során, és sok helyen még ma is a köszörülő specialisták elsötétített szobákban végezték ezt a komoly szakértelmet igénylő feladatot.

Az Amada Wasino számos technikai újítást vezetett be, melyek végül elvezettek egy olyan megoldáshoz, amely megfelel a mai legszigorúbb követelményeknek is. Az eredmény pedig nem más, mint felülmúlhatatlan felületi minőség, mikron alatti alaktűrés, és felügyeletet nem igénylő termelési környezet.

Ez a technológia alkalmas a kemény anyagok összetett formáinak a kialakítására is. A gépek beállítása és programozása könnyű és hatékony, ráadásul a megmunkálás elvégzése után a munkadarab a gépeken ellenőrizhető is. Nincs jobb megoldás, ha komplex alkatrészek gyors megmunkálásáról van szó.

A vállalat legújabb terméke a DV-1 automatikus CCD mérő és kompenzálórendszerrel van felszerelve. Ez a profilköszörülés új generációs gépe, amely páratlan termelékenységre képes miközben nyugodtan magára hagyható. A DV-1-es alapfelszereltsége a 7 CNC vezérelt tengely, melyekkel a munkadarabok teljes köszörülése elvégezhető egyetlen befogásban.

forrás: www.amadawasino.com