YCM TC-16 eszterga

YCM TC-16 esztergaAz YCM tovább bővítette a nagyteljesítményű és nagypontosságú TC CNC eszterga sorozatát. A felhasználóbarát TC-16 magas ár-teljesítmény mutatóval rendelkezik, és főként az autóipari, az elektronikai ipari és az általános gépészeti vállalatok számára lett tervezve.

A TC-16 főorsója választható 150 / 200 mm-es tokmánnyal rendelkezik, a maximális esztergálahtó átmérő 260 mm. A nagy átmérőjű, dupla soros, hengeres csapágyak biztosítják a szilárd főorsó nagy radiális terhelhetőségét. A főorső maximális teljesítménye 15kW.

A vállalat állítása szerint a tartós lineáris vezeték kialakítás csökkenti a nem megmunkáló ciklusok időtartamát, ezáltal növelve a termelékenységet. Az x és z tengelyek holtjátéka nagymértékben korlátozott, így a berendezés jelentős pozicionálási pontossággal rendelkezik. Az x-tengely mozgástartománya 150 mm, a z-tengely mozgástartománya 370 mm.

A szervó motorral hajtott, hidraulikus rögzítésű revolverfej fő tervezési szempontja, a nagy indexálási sebesség volt. A revolverfejek választható 10 vagy 12 szerszámhelyes kapacitással rendelkeznek.

A 45°-ban döntött ágyazásnak köszönhetően a forgács eltávolítása egyenletes, valamint ez a kialakítás a gépkezelő számára is könnyű hozzáférést biztosít.

forrás:www.mmsonline.com