Takamaz SX-07 precíziós eszterga

Takamaz SX-07A Takamaz híres csúcstechnológiás, mégis kompakt CNC eszterga megoldásairól. Az SX-07 egy olyan modellje a vállalat egyorsós CNC esztergáinak, amely elsősorban 5 mikronos ismétlési pontosságával hívja fel magára a figyelmet.
A tokmány és a főorsó mechanizmusának kialakításánál is ügyeltek az olyan termális hatások visszaszorítására, mint például a kenőolaj hőmérsékletének ingadozásai. A hűtőanyag és az ágyazás érintkezését a hűtőtartály dupla rétegű leválasztásával akadályozták meg.

A rendszer a megmunkáló folyamatok megkezdése előtt az összes tengely golyósorsóját előfeszíti. Ezen felül az x-tengely, amely közvetlenül felelős a radiális irányú pontosságért különleges hőkiegyenlítő konstrukcióval is rendelkezik, ezzel is csökkentve a hőtágulás hatásait.

A nagysebességű kialakításnak köszönhetően (a főorsó maximális sebessége 8000 ford/perc) az SX-07 CNC eszterga biztosítja a kis átmérőjű, színesfém alkatrészek hatékony megmunkálását. A rendszer maximum 20 mm átmérőjű munkadarab megmunkálására alkalmas.

Technikai adatok:

Főorsó sebessége 8000 ford/perc
Szerszámhelyek száma 12
X-tengely mozgástartománya 100 mm
Z-tengely mozgástartománya 140 mm
Vezérlő Takamaz & Fanuc

forrás:www.takamaz.com