Schunk Vero-S paletta rendszer

Schunk Vero-S palettaA Schunk bemutatta a következő generációs, gyorsan cserélhető paletta rendszerét. A beállítási idők új bajnokát Vero-S névre keresztelték és a Schunk Unilock modulját hivatott kiváltani. A Vero-S teljes mértékben kompatibilis a korábbi rendszerrel és hatalmas teljesítmény növekedést jelent, változatlan ár mellett. A rendszer számos előnye közé tartozik, hogy a Vero-S minden funkcionális alkatrésze edzett rozsdamentes acélból készül, ezáltal korrózíóálló.

A Vero-S használatának köszönhetően a beállási idők akár 90%-al is csökkenthetők. A szabadalmaztatott rendszer leszorító ereje 9000 N, amely a beépített turbo funkcióval 40000 N-ig növelhető. Ekkor a teljes rögzítő megoldás szilárdsága is profitál a megnövekedett erőből.

“A Vero-S használatával számottevően magasabb vágóparaméterek is megvalósíthatók, és akár extrém méretű nyíróerők is megbízhatóan elnyelhetők.” mondja Markus Kleiner, a Schunk mengeni üzemének vezérigazgatója.

Az új, gyorsan cserélhető paletta rendszer rögzítése mechanikusan, rugók segítségével történik, ahol az elérhető maximális tartóerő 75000 N. A modul nyitásához a 6 bar-os pneumatikus nyomás tökéletesen megfelel.

A Vero-S a munkadarabok és a paletták rögzítését egy vagy több csapszeg segítségével valósítja meg. Ennek a megoldásnak az ismétlési pontossága kevesebb, mint 0,005 mm. Ráadásul függetlenül a régi, vagy az új rendszer használatától a Schunk csapszegei minden modulhoz megfelelően illeszkednek, köszönhetően a paletta rendszerek szabványos kialakításának.

forrás:www.schunk.com