RX170HSM megmunkáló robot

RX170HSMAz elmúlt hónapok során a Staubli Robotics részt vett egy jelentős projektben, amelyet a francia Cetim (Mechanical Engineering Technical centre) kezdeményezett. Egy új ipari megoldás kifejlesztésén dolgoztak, a megmunkáló roboton.

Munkájuk eredménye az RX170HSM (High Speed Machining) robot, beépített nagysebességű főorsóval. Az RX170HSM számos alkalmazási területen megállja a helyét: sorjázás, fúrás, finish műveletek… és a legkülönfélébb anyagok is megmunkálhatók vele: aluminium, acél, fa, üveg…

A különleges kialakítású csukló úgy lett megtervezve, hogy a nagysebességű főorsót egyesítse az alkarral. Ez nagyobb szilárdságot és pontosságot eredményez, valamint csökkenti az elferdülést. A robot összes vezetéke a kar belsejében fut, beleértve az orsó vezérlő és tápkábeleit, valamint a hűtő és az kenővezetékeket.

A rendszerhez jelenleg három különböző fej érhető el, a Precise SD5084, a Fischer MFM1224 és a Fischer MFM1224/42. Ezek mindegyike úgy lett kialakítva, hogy szükség esetén a fej gyorsan cserélhető legyen.

A főorsó vezérlő rendszerét és kezelőfelületét a Staubli egyszerűen beépítette az alap robotvezérlőbe. Extra funkcióként pedig CAD modellek feltöltésére is biztosítottak lehetőséget.

Technikai adatok:

Model RX170HSM
Szabadsági fokok 5
Névleges terhelhetőség 60 kg
Csukló elérési távolsága 1835 mm
Ismétlési pontosság +/- 0,04 mm
forrás:www.staubli.com