Mori Seiki NVX5000

Mori Seiki NVX5000A Mori Seiki a jelenlegi piaci igények kielégítésére bevezette az X-kategóriás termékeit. Az NVX5000 függőleges megmunkáló központ az N széria korábbi NV5000-es családjából lett kifejlesztve a felhasználók visszajelzései, és a piaci igények alapján. Az NVX5000 legfontosabb jellemzői a nagy szilárdság, a hőtágulás hatásainak korlátozása, az energiatakarékosság, a fejlett szoftver és a széles modellválaszték.

Szilárdság

Az NVX500 minden tengelye rendelkezik csúszóvezetékekkel, amelyek a rezgések hatásait hivatottak csillapítani, ezáltal növelve a szerkezet dinamikus szilárdságát és a nagyteljesítményű megmunkálásoknál felhasznált szerszámok élettartamát is.

Hőtágulás

A rendszer főorsója olyan kialakítással rendelkezik, melyben a csövek és vezetékek a főorsó középvonalára szimmetrikusan helyezkednek el. Ez az úgynevezett hőszimmetrikus konstrukció, a hő egyenletes elosztásával minimálisra csökkenti a hőtágulásból adódó elmozdulásokat.

Energiatakarékosság

Az NVX5000 tervezésénél alapvető szempont volt az ökológiai lábnyom és az üzemeltetési költségek minimumon tartása. Ennek köszönhetően a teljes energiafelhasználás 35%-al csökkent a hagyományos NV5000-es CNC megmunkáló központokhoz képest.

Szoftver

A kezelőfelületen MAPPS IV nagyteljesítményű operációs rendszer fut. Szériatartozék az automatikus programozó szoftver, amihez opcionálisan választható az ESPRIT CAM szoftver.

Modellválaszték

A különböző méretű munkadarabokhoz a Mori Seiki az NVX5000-es család három modelljét kinálja: NVX5060 (x-tengely: 600 mm); NVX5080 (x-tengely: 800 mm) és NVX5100 (x-tengely: 1050 mm)

forrás:www.moriseiki.com