Sinutrain

A Sinumerik CNC család a szerszámgépek teljes skáláját lefedi, kezdve a kifinomult csúcstechnológiás automatizált rendszerektől egészen a különálló esztergákig és marógépekig. A gyakorlat központú CNC oktatáshoz a Siemens kifejlesztette a Sinutrain szoftvert, amely egy teljes oktató és rendszerszimulációs csomagot jelent. A Sinutrain kiegészítő hardverelem nélkül futtatható PC-s környezetben.

A szoftver futása közben a képernyőn egy olyan vezérlő jelenik meg, amely pont úgy néz ki és pont úgy viselkedik, mint valós megfelelője. Ez annak köszönhető, hogy a Sinutrain az igazi Sinumerik CNC kernel alapján lett elkészítve. A diákok megismerkedhetnek a berendezés részeleteivel, vezérlésével, munkatartományával és szerszámcserélőjével. Emellett jártasságot szerezhetnek a gép koordinátarendszereivel való munkákban és a megmunkálási tervek elkészítésében is. A kész program biztonságosan szimulálható és a képernyőn végig nyomon követhető az aktuális folyamat. Az esetleges hibákból adódó szerszámtörés vagy túlmelegedés is megjelenik a szimuláció során.

A Sinutrain hamarosan elérhetővé válik a Sinumerik Operate egyesített programozási környezetben is, amely a HMI-advanced, a ShopMill és a ShopTurn vezérlők és programozási környezetek egybeolvadásából jött létre. A Sinumerik Operate-en alapuló Sinutrain offline CNC programozásra is használható lesz, ezzel pedig sokkal többé válik, mint egy oktatási eszköz. Professzionális CNC prezentációk készíthetők a segítségével oktatási és értékesítési célokra egyránt. Az irodai PC és a CNC megmunkáló központ hálózaton történő összekapcsolásával pedig az offline hibakereső szimuláció lefuttatása után a valóságban is végrehajtható az elkészített megmunkálás.

forrás: cnc4you