ShuttlePix digitális kézimikroszkóp

ShuttlePix kézi mikroszkópNéha egy kép ezer szóval is felér. Máskor pedig az a képesség, hogy nagyfelbontású képeket tudunk készíteni és küldeni a gyártó üzemből több százezer forintnak megfelelő időmegtakarítással ér fel. Számos olyan mai alkalmazás esetén, mint például a mikromegmunkálás, az emberi szem képtelen pontosan meghatározni, hogy az adott alkatrész megfelelő-e az elvárásoknak. Az alaksajátosságok egyszerűen túl kicsik.

Másrészről viszont a nagy alkatrészeket nehézkes a gyártóüzemből átszállítani egy fix bevizsgáló laborba. Ebből adódóan kifejezetten hasznos lehet egy olyan hordozható, többfunkciós eszköz, ami jelentősen megkönnyíti ezeknek a feladatoknak az elvégzését.

Hogy segítse a gyártókat a kis és nagy alkatrészek minősítésében, a Nikon Metrology kifejlesztette az új ShuttlePix P-400R digitális mikroszkópot, amely a következő feladatkörök ellátásában nyújt kiemelkedő segítséget: bevizsgálás, megfigyelés, egyszerű mérések elvégzése, nagyfelbontású képek rögzítése.

Ha a helyszínen kell kielemezni az adatokat, akkor a ShuttlePix egy kézimikroszkópként is használható, amellyel olyan könnyen lehet képeket készíteni, mint egy digitális fényképezőgéppel. Fix használat esetén pedig a készülék probléma nélkül felszerelhető egy mozgatható állványra. A beépített 17″-os monitornak köszönhetően a felhasználó könnyedén megjelenítheti, kezelheti és nyomtathatja az elkészített képeket. A mikroszkóp továbbá 3D-s képalkotó szoftverrel rendelkező PC-vel és laptoppal is minden probléma nélkül összeköthető.

A ShuttlePix 20x-os zoomal, valamint 20x-os és 400x-os között állítható nagyítási tartománnyal rendelkezik. A megfelelő megvilágításról a beépített, négy részből álló LED gyűrű gondoskodik.