Schunk mágneses tokmány

Schunk mágneses tokmányA vékonyfalú gyűrűk forgóasztalon, hengeres köszörűgépen vagy esztergán való pontos megmunkálásához a Schunk kifejlesztett egy szabványos mágneses tokmányt, változtatható radiális pozícióval. A tokmányban elektromosan aktivált permanens mágnesek vannak, amelyek a keményesztergálást és a simító esztergálást ugyanúgy lehetővé teszik, mint a köszörülést és a nagyoló megmunkálásokat.
Az alkatrészek három oldala munkálható meg egy befogásban, és mivel a mágneses mező a külső perem mentén is aktív, igen nagy munkadarabok is biztonságosan és deformáció mentesen rögzíthetők. A gyártó kiemelte, hogy ez a rögzítő erő ráadásul a megmunkálások alatt kialakuló rezgéseket is csökketni. Ez megvédi a szerszámok vágóéleit a sérülésektől és javítja a munkadarab felületi minőségét is.

A Schunk három szabványos méretben kínálja a mágneses tokmányokat, hogy minden egyéni igényt ki tudjanak elégíteni. Elérhető egy automatikus lemágnesezővel felszerelt AlNiCo egy mágneses rendszer a köszörülő megmunkálásokhoz, egy nagy rögzítő erővel rendelkező AlNiCo két mágneses rendszer az esztergákhoz és egy extra erős AlNiCo neodímium mágnes rendszer a nagyoló megmunkálásokhoz.

forrás:www.mmsonline.com