Mori Seiki NZL2500

Mori Seiki NZL 2500A Mori Seiki piacra dobta legújabb négytengelyes CNC esztergáját, az NZL2500-at. A 254 mm-es tokmánnyal rendelkező NZL2500 a piac jelenlegi igényeit, valamint az ügyfelektől kapott 1000 visszajelzés tapasztalatait tükrözi. Ez a berendezés jóval nagyobb megmunkáló képességgel és nagyobb pontossággal rendelkezik, mint elődje a ZL sorozatból, melyből több mint 2500 darab kelt el. Az NZL2500 legfontosabb tulajdonságait a következő kategóriákba lehet sorolni: nagy szilárdság, nagy pontosság, széles skálájú felszereltség, nagy termelékenység, takarékosság.

Szilárdság

Ennek a modellnek az ágyazása három különálló vezetékkel rendelkezik, így az egyes revolverfej, a kettes revolverfej és a szegnyereg különállóan is mozgatható. Ennek a szerkezeti kialakításnak köszönhetően a kettes revolverfej a szegnyereg jelentette korlátozások nélkül mozoghat a z-tengelyen, ezzel megvalósítva a szegnyereg nagy szilárdságát.

Pontosság

A főorsó, amely igen nagy hőforrást jelent, úgynevezett hőszimmetrikus szerkezeti kialakítással rendelkezik, ezzel 50%-ra csökkentve a hőtágulásból adódó elmozdulásokat a hagyományos berendezésekkel összehasonlítva.

Felszereltség

Az NZL2500 CNC képes a 250-300 mm-es tokmányokat igénylő munkadarabok esztergáló megmunkálására, MC típusú maró megmunkálásra és y-tengelyes megmunkálásra, ezzel igen összetett alkatrészek magas szintű gyártását valósítva meg. Opcionálisan választható kiegészítő például a széles, hátsó forgácseltávolító és a zuhanyhűtés, amelyekkel hosszú automatikus üzem is megvalósítható, valamint a fix támaszok széles skálája, például tengelyek gyártásához.

Termelékenység

Az első revolverre 12, míg a másodikra 8 kifejezetten esztergálásra való szerszám szerelhető, melyekkel az egyidejűleg megvalósított esztergáló megmunkálás jelentősen csökkenti a gyártási időket.

Takarékosság

A gyártó célja, hogy csökkentse a berendezés ökológiai lábnyomát valamint az üzemeltetés költségeit. Ennek egyik példája az új generációs CNC 33%-al csökket kenőolaj fogyasztása.

forrás:www.moriseiki.com