Mazak VTC-800

A Yamazaki Mazak VTC jelzésű vízszintes megmunkáló központjainak csúcsát a VTC-800-as sorozat jelenti. Ezek az Egyesült Királyságban tervezett és gyártott CNC megmunkáló központok alapvetően háromtengelyes megmunkálást tesznek lehetővé, azonban a választható SR modell már teljes öttengelyes szimultán megmunkálásra is képes.
Az európai ügyfelek igényeinek megfelelően a VTC-800-as széria egy költséghatékony megoldást jelent a háromtengelyes megmunkálások terén. A rugalmasság, amit a három méter hosszú ágy biztosít, lehetővé teszi, hogy amíg az egyik munkadarabon folyik a megmunkálás, addig a következőt már be is lehet tölteni.

Makino VTC 800

Az ügyfelek többsége a nagyobb rugalmassággal rendelkező, Mazak b-tengely technológiával ellátott SR modellt választja. Ez a hozzáadott b-tengely ugyan 20 mm-rel, 800 mm-re csökkenti az y-tengely lökethosszát, ám ez igazán csekély ár azért a sokoldalúságért, amit a teljes öttengelyes szimultán mozgási képesség jelent. (Ez utóbbi a c-tengelyű forgó asztallal kombinálva érhető el.)

A forgó asztalok (igény szerint választható egy vagy kettő) elhelyezhetők függőlegesen és vízszintesen is, ezzel is maximalizálva az elérhető munkatartományt és a megmunkálási lehetőségeket.

Az öttengelyes szimultán megmunkálásra való áttérés először ijesztőnek tűnhet, ám a négy és öttengelyes funkciók bevezetése után ezek tökéletesen kezelhetők a Mazatrol Matrix CNC vezérlőnek köszönhetően. A Mazatrol párbeszéd alapú programozási rendszere biztosítja még a legösszetetteb alkatrészek esetén is a gyors és könnyű programozhatóságot.

forrás: www.mazak.eu