Hónolás a MAG megmunkáló központjaival

MAG hónolásA MAG immáron a hónolást is integrálta a gépjárműiparnak szánt CNC megmunkáló központjaiba. Ezzel a lépéssel egy olyan megoldást alkottak meg, ahol a teljes megmunkálási folyamat egyetlen gépen zajlik, ezzel kiküszöbölve az igényt egy másodlagos hónológépre.

A MAG az egyik vezető szerszámgépgyártónak számít a nagy sorozatszámú motoralkatrész gyártás területén, és mindig is átfogó és célirányos megoldásokat kínált ennek a szektornak. Ezek a megoldások pedig mostantól még teljesebbek a hónolási eljárás MAG CNC megmunkáló központokba való beépítésével.

Az új eljárás egyetlen gépben alkalmazza a fúrás és a hónolás kombinációját. A két művelet összekapcsolása és optimalizációja pedig jelentősen csökkenti a ciklusidőket. “Az elmúlt pár hónap során mérnökeink azt a megoldást keresték, amely tökéletesen kielégíti a gép kinematikája, a főorsó, a szerszámok valamint a vezérlés és a szabályozás által támasztott igényeket.” ecseteli Dr. Tobias Abeln, a MAG műszaki menedzsere. “Mára sikerült elérni azt a szitet, ahol ugyanolyan felületi minőséget tudunk elérni ezekkel a CNC megmunkáló központokkal, mint a hagyományos hónológépekkel. Ráadásul határozottan rövidebb idő alatt és sokkal kisebb költségek mellett.”

Gyémánt-hónolt furatfelületMAG hónolt felület

forrás: www.mag-ias.com