Fanuc M-3iA

Fanuc M-3iAA Fanuc Robotics bemutatta az új, intelligens M-3iA párhuzamos kapcsolású robotját, amelyet az összeszerelések, a kis alkatrész kezelés és a megfogó folyamatok lehető leggyorsabb és legrugalmasabb végrehajtására terveztek.
Az M-3iA robot a vállalat tavaly bemutatott M-1iA robotjának nagyobb változata. Elérhető négy- és hattengelyes változatban, valamint ugyanazzal a párhuzamosan kapcsolható struktúrával rendelkezik, mint kisebb testvére. A szerkezet pehelykönnyű, hordozható és képes akár 6kg-os terhelés kezelésére is. Ezeken felül pedig kategóriájának legnagyobb munkaterületével rendelkezik. (1350mm x 500mm)

Az M-3iA hattengelyes modellje egy háromtengelyes csuklóval rendelkezik a komplex összeállítási feladatok kivitelezéséhez. Ez a csukló kiváló hajlékonyságot tesz lehetővé, így a robot egy emberi munkaerővel vetekedve képes a munkadarabokat felemelni és egyszerű vagy akár összetett szöghelyzetben is a helyére illeszteni azt. A négytengelyes változat csuklója egyetlen tengelyből áll, mivel ez a modell az egyszerű összeállításokhoz és a nagy sebességű megfogó folyamatokhoz lett kifejlesztve.

“Az M-3iA egyedi tervezésének köszönhetően olyan alkalmazások összeszerelésének automatizálása is megvalósítható, amely a hagyományos SCARA típusú robotokkal nem lett volna megoldható.”
mondja David Bruce, a Fanuc Robotics termékmenedzsere. “A párhuzamos kapcsolású szériáinkra mi csak ökölként szeretünk hivatkozni, mivel ezek az emberi kéz pontosságával és hajlékonyságával rendelkeznek.”

Az M-3iA, mint minden Fanuc robot, a vállalat legmodernebb R-30iA vezérlőjével rendelkezik, amely olyan beépített intelligens funkciókkal bír, mint az iRVision (látórendszer), a Force Sensing (erő érzékelés), a Robot Link (robot összekapcsolási funkció) és a Collision Guard (ütközés figyelő funkció).

forrás: www.fanucrobotics.com