Újabb mérföldkő a FANUC-nál

A piacvezető vállalat egymilliomodik robotjával erősíti globális szerepét.

A FANUC Corporation jelentős mérföldkövet tudhat maga mögött, hiszen nemrégiben legyártotta egymilliomodik ipari robotját is. Az ipari automatizálásban CNC-rendszereivel, robotjaival és szerszámgépeivel úttörő szerepet játszó vállalat 1974-ben helyezte üzembe első robotját saját gyártósorán. Mára japán gyáraiban több ezer robot felel a gyártásért. „A robotjaink iránti kereslet soha nem volt még ekkora” – mondja Marco Ghirardello, a FANUC Europe elnök-vezérigazgatója.

Az ipari robotokat hagyományosan elsősorban az autóiparban és az elektronikai iparban alkalmazták, ma már azonban számos más iparágban is elterjedtek, beleértve az élelmiszer- és gyógyszeripart, sőt akár a kézművességet is. A robotika új szegmensekben való elterjedésének oka többek között a növekvő munkaerőhiány, valamint a robotok egyre könnyebb és egyszerűbb kezelhetősége.

A FANUC jelenleg több mint 200 robotmodellt kínál különböző gyártási feladatokra, beleértve a hegesztést, festést, összeszerelést és a csomagolást is. Egyre népszerűbben a kollaboratív robotok is, köszönhetően annak a biztonsági fejlettségnek, amely lehetővé teszi a humánerőforrás számára, hogy közvetlen a robot mellett dolgozzon, biztonsági kerítés használata nélkül. Ennek ellenére az iparban még mindig a hagyományos gyártórobotok dominálnak, melyek főleg az autóiparban nagy szerepet kapnak az e-mobilitásra való átállásban.

„A robotok alkalmazási területei egyre bővülnek, az irántuk való kereslet várhatóan a jövőben is jelentősen nőni fog. Ügyfeleink automatizálási igényeinek támogatása érdekében a FANUC minden erővel a minőség, a teljesítmény és a szállítási folyamatok javítására törekszik” – mondta Ghirardello, a FANUC Europe elnök-vezérigazgatója.

ForrásFANUC

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]