Animált elemek – Sinumerik 828D

A kompakt Sinumerik 828D CNC vezérlő leginkább nagy teljesítményével emelkedik ki társai közül. A berendezés amellett, hogy igen szívós és hatékony, a felhasználóbarát kezelhetőséget is új alapokra helyezi. A vezérlő intuitív kezelhetőségét a Siemens minden ügyfele igen nagyra értékelte. Köszönhetően a mozgó képsoroknak, az Animált Elemek funkció a kényelmes programozhatóság teljesen új szintjét jelenti a felhasználó számára, mivel jelentősen könnyíti az adatok és a műveletek bevitelét.

A mindennapi felhasználások során a vezérlőbe bevitt paraméterek határozzák meg a CNC gép mozgását. Ezek a paraméterek azonban csak korlátozott mértékben jeleníthetők meg statikus képek segítségével. A paraméterek grafikus alapon történő bevitele ezzel szemben az Animált Elemek funkciónak köszönhetően lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy pontosan és megbízhatóan programozza be az adott CNC megmunkáló gépet. Tömör, animált képsorozatok segítenek például a munkadarab nullpontjának meghatározásában. A gépkezelő gyorsan és egyértelműen megtekintheti, hogy a szerszám milyen pályát ír le, és, hogy a vezérlő hogyan távolítja el az aktuális szerszámot.

Ha meg kell különböztetni az anyag eltávolítását és a forgács töredezését, például mély furatok készítésénél, akkor ebben az esetben is az Animált Elemek funkció segít az optimális megoldás megtalálásában. Egy statikus képen csak rengeteg nehezen értelmezhető nyilat látna a gépkezelő. Ezzel szemben a Sinumerik 828D animált képsorainak köszönhetően világosan megtekinthető a nagy pontossággal legenerált mozgássor.

forrás: cnc4you