Triton öttengelyes megmunkáló központ

A Kern Precision új ultraprecíziós, öttengelyes HSC (HSC = nagysebességű forgácsolás) megmunkáló központot mutatott be. A nagy sebesség, a pontosság, és az öttengelyes képességek mellett a Triton hatalmas mozgástartománnyal is rendelkezik, melyben számos anyag megmunkálható kezdve a rozsdamentes acéloktól egészen a titánig.

Az új, héjszerkezetű Triton továbbá megerősített (Armorith) gránit alappal és hidrosztatikus megvezetéssekkel rendelkezik. Főorsója 40 000 ford/perc-re és 18 Nm nyomaték leadására képes. Opcionálisan a megmunkáló központ felszerelhető automatizált munkadarab kezelő rendszerrel is.

A Triton vezérlő egysége az iparban igen elterjed Heidenhain vezérlő, amely a figyelemre méltó grafikus kezelőfelületnek köszönhetően könnyű kezelhetőséget biztosít. Ehhez választható még opcionálisan a dinamikus ütközésfigyelő rendszer, amely teljes biztonságot nyújt a felhasználó számára a három-öttengelyes megmunkálások során.

Az német tervezésű öttengelyes asztal egy beépített pneumatikus tokmánnyal van felszerelve, amely elméletileg bármely olyan alkatrész befogására képes, ami elfér a 250 mm átmérőjű és 228 mm magas térrészben.