Mazak Quick Turn Smart széria

A QT Smart sorozat négy modellel mutatkozik be, melyek mindegyikére jellemző a nagy előtolási sebesség, a kivételes pontosság, a szerkezeti szilárdság, és a könnyű kezelhetőség. Ez utóbbi az új Mazatrol Smart CNC vezérlőnek köszönhető. Ezek a CNC esztergák ideálisak lehetnek kis- és nagyvállalatoknak egyaránt, mivel a megfizethetőség és a megtérülés teljesen új szintjét képezik.

Mazak Quick Turn

A QT Smart 200 szériatartozéka egy 20 cm-es tokmány, amely egy 15 kW (opcionálisan 18,5 kW) teljesítményű, 5000 ford/perc fordulatra képes főorsón kapott helyet.

A QT Smart 350 30 cm-es tokmánnyal rendelkezik, főorsója pedig 30kW teljesítményen 3300 ford/perc és maximum 808 Nm nyomaték leadására képes.

A széria összes CNC esztergája görgős megvezetésekkel van felszerelve az x és a z tengelyen, ezzel biztosítva a nagy szilárdságot és az egyenletes megmunkálást az x tengely esetén 30000 mm/perc, a z tengely esetén pedig akár 33000 mm/perc előtolási sebességek mellett is.

Az újonan kifejlesztett Mazatrol Smart vezérlő jelentősen leegyszerűsíti az esztergálási feladatok megoldását. A könnyű kezelhetőség állt a tervezés központjában, így ez a vezérlő egy 26 cm-es, színes LCD kijelzővel, és QWERTY billentyűzettel, és a porgramok letöltésére használható USB prottal is rendelkezik.