Makino Hyper2J

Makino Hyper2JA Makino a Hyper2J ultra nagy pontosságú, függőleges CNC megmunkáló központ tervezésénél és gyártásánál is az olyan rendkívül szigorú ipari igények vette figyelembe, mint amilyenek az orvosi eszközök, a biotechnológiai termékek, a félvezetők vagy az optikai eszközök (lencsék, LCD kijelzők, száloptikák) előállításánál merülnek fel.
Ez a mikromegmunkálásokhoz tervezett függőleges CNC megmunkáló központ olyan pontosságokat és felületi érdességeket képes megvalósítani, ami korábban elérhetetlennek számított. A Hyper2J pozícionálási pontossága +/- 0.3 mikron, amihez +/- 0.2 mikronos ismétlési pontosság párosul.

A Makino Hyper2J 200 mm x 150 mm x 150 mm-es x, y és z tengelyeivel egy olyan 40 kg-os munkadarab megmunkálására is képes, amely elfér a 300 mm x 200 mm-es asztalon. A berendezés egy 250mm vastag gránit alapon nyugszik, amely kiváló rezgéscsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. Szériatartozék egy nagy sebességű 40 000 ford/perc-es főorsó, de az ultra pontos megmunkálások megkönnyítésére opcionálisan választható egy 170 000 ford/perc-es változat is.