Lézeres felületi érdesség mérés

Lézeres felületi érdességmérésA Schmitt Industries Lasercheck sorozata az általuk szabadalmaztatott, a lézerfény szóródásán alapuló technológiát használja az érintésmentes felületi érdesség mérésére. Ez a megoldás biztosítja a rendszer számára a tartósságot, a sebességet és az ismételhetőséget. A Lasercheck széria ipari felhasználásra lett kifejlesztve, a szerkezet egy mikronnál is pontosabb mérésre képes a másodperc töredéke alatt.
A teljesen automatizált rendszerhez egy választható méretű fej és egy érintőképernyős kijelző is jár. Ez utóbbi az adatok bevitelének megkönnyítését szolgálja. A mérési eredmények kinyerése történhet USB-n, RS 232/485 vagy Ethernet kapcsolaton keresztül.

A Lasercheck beállítása, kalibrálása és kezelése is könnyen elvégezhető. Ezek után pedig a felületi érdesség adatok érintésmentesen megkaphatók a megmunkálási folyamat megzavarása nélkül mikronban, mikroinchben, RMS vagy Ra értékekben. A Scmitt Industries állítása szerint az egyszeri beüzemelés és kalibráció szükségtelenné teszi a későbbi karbantartásokat és újrakalibrálásokat, amivel jelentős idő és pénz spórolható meg.