Haas HMC megmunkáló központ

Ahogy a repülőipar, a gépjárműipar és az öntvényipar egyre nagyobb arányban használ egy darabból készült alkatrészeket és kiterjedt struktúrákat, egyre nagyobb igény van a nagy munkaterű CNC megmunkáló központokra is. Hogy ezeknek a növekvő igényeknek megfeleljen, a Haas Automation Inc. további 255 mm-el terjesztette ki az EC-1600 HMC y irányú elmozdulását.

Haas HMC
Ezzel a HMC jelenleg 1625 x 1270 x 813 mm-es munkaterülettel, egy 1625 x 813 mm-es T-hornyú asztallal és egy 6000 for/perc-re képes főorsóval rendelkezik. A főorsó maximális nyomatéka 610 Nm.

A masszív öntöttvas szerkezet nagy szilárdságot biztosít, valamint csökkenti a rezgéseket. A szabványos T-hornyú asztal pedig akár 4500 kg-os alkatrészekkel is terhelhető. A rendszer szériatartozéka továbbá a 30+1 db-os szerszámcserélő, az 1 MB-os program memória, a 15″-os, színes LCD monitor és az USB port.

Egy alkatrész mind a négy oldalának egy beállításban történő megmunkálására opcionális, 5 fokos indexáló asztal is elérhető, amely nagy pontosságot és kivételes szilárdságot biztosít a központosítatlan maró és fúró folyamatok során is. További opciós lehetőség a nagy sebességű megmunkálásokhoz a 10 000 ford/perc-es főorsó, a nagy sebességű CNC megmunkáló szoftver, a nagy nyomású hűtőrendszer, Ethernet kapcsolat és még számos egyéb.