Haas CNC vezérlők

Haas SSControlA Haas saját maga tervezi és gyártja CNC vezérlőjének hardver és szoftver oldalát egyaránt, ami így teljes mértékben a Haas megmunkáló gépekre van optimalizálva. Ez a rendszer három nagy teljesítményű Motorola processzorral van ellátva. Ez lehetővé teszi hat motor esetén is a másodpercenkénti 4000 szervó ciklus számítását, valamint a másodpercenkénti 1000 program blokkos futtatási sebességet.

A rendszer kizárólag a programok tárolására szolgáló, akkumulátorról táplált RAM-mal rendelkezik, amelynek mérete opcionálisan 16 MB tárolókapacitásig választható. A PC-k dinamikus RAM-jával ellentétben, amik csak bekapcsolt állapotban őrzik meg az adatokat, ez a megoldás a gép kikapcsolt állapotában is képes azokat tárolni, köszönhetően az akkumulátor üzemnek. Emellett további adatkezelési lehetőséget jelent a floppy olvasó, az Ethernet csatlakozó, és az akár 20 GB méretű HDD is.

Minden Haas vezérlő szériatartozéka egy magas kontrasztú, színes TFT LCD kijelző, és elérhető hozzájuk az új fejlesztésű, adott berendezésnek megfelelő Intuitive Turning System vagy Intuitive Milling System szoftver. Ezek a könnyen kezelhető szoftverek egy fülekre osztott ablak segítségével vezetik végig a gépkezelőt az egyes beállításokon, így a G kód ismerete többé már nem szükséges.