A Mazak MTConnect alkalmazásai

A Mazak MTConnect egy szabványosított kommunikációs protokoll, amit 2008-ban hozott létre a vállalat. Az idei IMTS kiállításon pedig bemutatták azokat a széleskörű alkalmazásokat, amit az MTConnect által szolgáltatott adatok tesznek lehetővé.

Mazak MTConnect

Az első ilyen a Mazak Energy Dashboard. Ez a felület valós időben figyeli a meghatározott szerszámok és perifériák energiafelhasználását, környezeti hatását és szénlábnyomát. A gépjárművek műszerfalához hasonlóan egy pillantással leolvashatók az említett adatok, ám önmagukban ezek a számok nem árulnak el sokat a rendszer hatékonyságáról, illetve energiatakarékosságáról. Ezeket a kimutatásokat egy az Energy Dashboard-al párhuzamosan futó háttéralkalmazás végi el, hogy a programozók, a gépkezelők és a menedzserek is tisztán láthasság mennyire üzemel gazdaságosan egy adott gép.

A másik bemutatott felület az Insight gyártásmenedzsment alkalmazás, melyet a System Insights fejlesztett. Ez a program valós időben követi nyomon az eszközök teljesítményét, és egy algoritmus segítségével keres lehetőségeket a holtidők csökkentésére. Az Insight teljes képet ad egy gyár teljesítményéről, így segítve a menedzsereket a termelékenység, az energiatakarékosság, és a profit növelésében.