Gannomat ProTec kompact fafeldolgozó CNC

A Gannomat Protec CNC fúróközpont megfelel a követelményeinek, melyeket bútoralkatrészek teljes feldolgozása támaszt, mindezt teljesen rugalmasan, akár egy darabos gyártás esetén is.

Az osztrák Telfsben található Ganner vállalat egy megbízható partner, aki minőségi és ultra-pontos fafeldolgozó gépekkel tud szolgálni az iparág minden érintett vállalatának.

A szektor kis és középvállalatainak elvárásai nagymértékben megváltoztak. Manapság a kulcsszavak az átállási idő minimalizálása és a rugalmasság, akár egy darabos gyártás esetén is. A Ganner ezeknek a kritériumoknak akar megfelelni a Gannomat ProTec sorozattal. A Gannomat ProTec egy újonnan kifejlesztett kompakt CNC fúróközpont, ami a bútoralkatrészek hatékony feldolgozásának érdekében előremenetes és hátramenetes beállításokkal is rendelkezik. A fúróközpontot először a Ligna 2009-en, a nemzetközi erdészeti és faipari szakmai kiállításon mutatták be Hannoverben, Németországban. Ez a berendezés az olyan bútoralkatrészek teljes körű feldolgozásához lett kifejlesztve, mint a záró lapokkal és polcokkal rendelkező szekrények, az ajtók, a fiókok előlapjai és még sok minden más. Következésképpen a Gannomat ProTec egy egyedülálló megoldás a bútoralkatrészek gyártásához. A berendezés többek között furatokat tud készíteni a tiplik számára, alkalmas a talapzat bevágásainak elkészítésére, furatokat, furatsorokat tud készíteni a falemezek összeszereléséhez, a fiók megvezetésekhez, a fogantyúkhoz és zárakhoz, az oldallemezekhez, és a fiókok előlapjához.

A berendezés előremenetes módban (hátramenetes opcióval) üzemel egy alul elhelyezett többorsós fúrófejjel, amely a függőleges fúrást végzi, és kettős, egymástól külön működtethető, vízszintes fúróorsóval. Az ügyfél a többorsós fúrófej számos beállítása közül választhat. A berendezésbe tetszés szerint beszerelhető egy fűrész, vagy maró egységek (0° és 90° között elforgathatóak) a különböző hornyok és vágatok elkészítéséhez. A rendszer kiegészítőinek listáját a hálózati csatlakozó és a vonalkód leolvasó teszi teljessé. A ProTec rendszer konstrukciója egyesíti azokat a CNC technológiákat, amelyek olyan Gannomat típusokban bizonyítottak, mint az Index CNC, az Express CNC vagy a Vector CNC. A berendezéshez jár egy 15’’-os monitor valamint egy olyan menüvezérelt szoftver és fájlrendszer, ami a hihetetlenül könnyűvé teszi a programozást. A Ganner saját maga fejlesztette ki a ProTec felhasználói szoftverét, kifejezetten erre a célra. Egy porálló billentyűzet és egérpad is elérhető, mint kiegészítő. A ProTec nagyfokú automatizáltsága a lehető legkisebbre csökkenti az átállási időket. Ez a tulajdonság jelentősen lecsökkenti a szükséges időt és a költségeket, még kis szériák esetén is, valamint biztosítja az egyszerű üzemeltetést és a sorozatgyártáshoz szükséges kiforrott technológiát.

forrás: gannomat.at