Haas fúró és menetfúrógép marási képességekkel

A Haas Automation, Inc. új DT-1 berendezése, egy kis méretű, nagysebességű fúró- és menetfúrógép teljeskörű marási képességekkel is rendelkezik.

Haas DT-1A kis helyigény megtartása mellett a berendezés jellemzői közé tartozik a tekintélyes 508 x 406 x 394 mm-es munkaterület és a 660 x 381 mm-es T-hornyos asztal. A nagy teljesítményű BT-30 menetfúró orsó akár 15 000 f/perc sebességre is képes, és 5000 f/perc sebességű menetfúrást tesz lehetővé. Az orsó az egyenletes, csendes működés és a kiváló hőstabilitás érdekében közvetlenül a motorhoz van kapcsolva. A 11,2 kW teljesítményű vektorhajtási rendszer gondoskodik a 62 Nm (csúcs)nyomatékról a marási és fúrási műveletekhez.

A DT-1 egy nagy sebességű, 20 rekeszes, szervóhajtású szerszámcserélővel van felszerelve, amely  0,8 másodperc alatt képes a szerszámcserére. A nagy sebességű, 61 m/perc-es előtolási sebességek és az 1G-s gyorsulási szintek elősegítik a ciklusidő és a megmunkálási holtidők csökkentését. A maximális megmunkálási előtolási érték 30,5 m/perc.

A hatékony forgácseltávolítás érdekében a DT-1 egy meredeken lejtő belső fémlemezt és két forgácskihordót használ, amelyek kivezetése a gép hátulján található. A berendezések alapkiépítésben 170 literes hűtőrendszerrel rendelkeznek, valamint opcionálisan programozható hűtőfolyadék-fúvóka és nagy nyomású főorsón keresztüli hűtőrendszer rendelhető hozzájuk.

A Haas által az Egyesült Államokban gyártott DT-1 fúró- és menetfúrógépet a Haas gyári képviseleteinek egész világra kiterjedő hálózata, az iparág legkiterjedtebb támogató- és szervizrendszere támogatja. A Haas Automation vállalattal és a Haas termékekkel kapcsolatos további információkat a www.HaasCNC.com webhelyen találja.

forrás: www.haascnc.com