Minőségellenőrzés néhány pillanat alatt?

GOM Atos Triple Scan munka közbenA GOM Atos Triple Scan a modellek gyors digitalizálását teszi lehetővé. A fő felhasználási területeket a fröccsöntés, az öntvények vagy a modellépítés képezi, de ide tartozhatnak művészi munkák is. A berendezés minden egyes darab számára tökéletes minőség-ellenőrzést biztosít, és a munkadarab minden kívánt mérési pontját be tudja mérni egy 3D-s mérési pontfelhő segítségével. Az Atos Triple Scan segítségével a méréstechnika a 3D mérések korszakába lépett.

Egy erős teljesítmény-csomag

GOM Atos Triple ScanAz innovatív mérési- és vetítéstechnológia a minőségbiztosítás sok gyakorlati előnyét kínálja: a pontosság, a felbontás és a mért felület nagysága szabadon definiálható; sok felhasználási területet fed le úgymint pl. a minőségirányítás, Reverse Engineering vagy a gyors prototípusgyártás. Az abszolút megismételhetőség magas folyamatbiztonságot, lerövidült indítási időket, megnövelt alkatrész-vizsgálati minőséget és felgyorsított termelésindítást tesz lehetővé. Az integrált mérési- és megfigyelő szoftver folyamatos kalibrációt biztosít, valamint folytonosan ellenőrzi az alakítás pontosságát és a környezetváltozást.

Pontosság egy pillantás alatt

Az Atos Triple Scan 0,02 mm pontosságig gyorsan képes garantálni a méretpontosságot. A színes összehasonlító képek alapján könnyedén láthatóvá válnak az eltérések az eredeti adathalmaz és az alkatrészek között a teljes objektum esetén is. A bonyolult egyedi mérések elhagyhatók.

Visszajelzés

Az összes beszkennelt darabról rövid időn belül elérhetővé válnak a mérési eredmények. Így könnyen eldönthető, hogy a gyártási eltérések még az elfogadható határon belül vannak-e vagy sem. Ez tulajdonképpen egy pillanatra rövidíti le a minőségellenőrzést.

GOM Atos Triple Scan analizálás

A mérések mérettartománya

A kis objektumoktól – pl. apró elektronikai alkatrészektől – kezdve a nagy modellekig minden lehetséges. Az egyes képeket referenciajelek kapcsolják össze, így akár egy egész autó beszkennelése is lehetséges.

Különösen alkalmas fröccsöntéshez, fémlemez alkatrészekhez és öntvényekhez

Marco Hermann 1zu1 GOM Messtechnik

Marco Hermann, 1zu1 GOM Messtechnik

A teljes 3D beolvasásnak köszönhetően az eredeti és a 3D-adatmodell elméleti és valós összehasonlítása néhány másodperc alatt lehetővé válik. Az összehasonlító képek gyorsan és tisztán mutatják a méretpontossági, illetve az oldalferdeségi eltéréseket lemezalkatrészek beeső helyeinél vagy visszarugózásainál.

Magyarországon a GOM termékek disztribúcióját az R-DESIGN STUDIO végzi.

 

 

 

 

 

forrás és fotó: pro1o1ypen