Méréstechnikai portált indít a Carl Zeiss IMT

metrologyportal_zeiss

Egy rendkívül pontos mérőberendezés után a legfontosabb dolog a méréstechnikában a legfrissebb szoftver és az alkalmazások alapos ismerete. Manapság az ismeretek és a szoftverek frissítése egyre inkább az interneten keresztül zajlik. A Carl Zeiss Industrial Metrology (IMT) fórumait és szoftver letöltési lehetőségeit tekintve is együtt haladt ezzel a fejlődéssel az elmúlt 10 év során.

Azért, hogy eleget tudjon tenni a mérési feladatok által támasztott igényeknek a Carl Zeiss IMT létrehozta a Metrology Portal-t, ezzel jelentősen kiszélesítve jelenlegi szolgáltatásait. Céljuk, hogy támogatást nyújtsanak vásárlóiknak a mindennapi mérési munkákban, a jövőbeli projektek tervezésében, és növeljék felhasználóik termelékenységét.

A Metrology Portal kezdők és szakértők számára egyaránt kínál információkat a méréstechnológia minden területéről. Ezen felül további információk is elérhetőek azon vásárlók számára, akiknek van szoftvertámogatási megállapodása a Carl Zeiss-el. A Metrology Portal páratlan szolgáltatás.

Tartalmak és előnyök

A Metrology Portal fejlesztésekor az elsődleges cél az ügyfelek segítése volt. Erre mutattak rá az első felhasználók véleményei is: „Meglepő, hogy milyen gyorsan választ lehet találni a mérési problémákra,” mondja Dieter Finner, a dürreni Tedrive Germany GmbH termelési tervezője és mérési specialistája. Hozzátette: „a többi mérési szakértővel folytatott fórumbeszélgetések új nézőpontokra világítanak rá, a letöltési lehetőségek pedig a mérőszoftverek mindennapi használatához adnak támogatást.” A Carl Zeiss továbbá azért is hasznos, mert „a tudás kölcsönös megosztása a felhasználók között lehetőséget ad szakértelmük gyarapítására, valamint a már meglévő ismereteik megszilárdítására,” mondja Dr. Roithmeier, a Knowledge Management Group munkatársa. „Ez az információcsere mindkét fél számára hasznos. Ügyfeleink hatékonyabban tudják használni mérőberendezéseiket, mi pedig visszajelzéseket kapunk tőlük.” Ha több vásárlónak is gondot jelent bizonyos dolgok megértése vagy használata, akkor ezekkel a problémákkal kiegészítve készülnek el az új oktatási anyagok, dokumentumok, szoftver- és hardverelemek, biztosítva ezzel, hogy a jövőben többé ne forduljanak elő.

Az átfogó elektronikus oktató videók és leírások lehetőséget adnak a vevőknek, hogy saját maguk sajátítsák el az alapokat valamint a különböző mérési technológiákat. Ezzel az új felhasználók gyorsabban tanulhatják meg az alapokat, a tapasztaltak pedig felfrissíthetik a már megszerzett tudásukat.

Rövid programok, súgó szövegek, makrók a myCALYPSO-hoz, valamint további programok kiegészítői egyaránt elérhetőek. Bárki feltölthet vagy hozzáférhet a programokhoz és a makrókhoz. Más felhasználók pedig továbbfejleszthetik, majd újra közzétehetik őket. A Carl Zeiss alkalmazottai letesztelik ezeket a programokat és „ZEISS által ellenőrzött” címkével látják el őket, hogy ezek is biztosan igazodjanak a cég magas minőségi irányelveihez.

Szószedetek és alapvető információk is megtalálhatóak, hogy rávilágítsanak a lényeges kérdésekre, és biztosítsák, hogy mindenki egy egységes szaknyelvet használjon, ezáltal is megkönnyítve a kapcsolattartást a felhasználók és a Carl Zeiss cég között.Még átfogóbb szolgáltatás a szoftvertámogatási megállapodással

Azok a vásárlók, akiknek van szoftvertámogatási megállapodása a Carl Zeiss-el letölthetnek minden szoftverfrissítést és javítást mérőszoftverükhöz a Metrology Portal-on keresztül. Ez garantálja, hogy alkalmazásaik mindig a legkorszerűbbek lesznek. Ezen felül átfogó termékleírások is elérhetőek a felhasználók számára. A szoftverek, mérőberendezések és kiegészítők felhasználói kézikönyveinek legfrissebb verziói, valamint az üzembe helyezési és biztonsági leírások mindig hozzáférhetőek.

Egy eszköz adatbázis minden felhasználónak kínál egy kis naplót a saját mérőberendezéseiről. Ebben széleskörű információk találhatóak az eszközök alapvető adataitól kezdve egészen a szolgáltatások részletes leírásáig. „Bámulatos a kiegészítő szolgáltatások értéke, amit a Carl Zeiss a vásárlóinak nyújt,” foglalja össze Franz Nagel, a New Media Projekt Menedzsere.

További információ:

A Carl Zeiss IMT GmbH Magyarországi Fióktelepe hivatalos honlapján.